Gemeente Voorschoten

bewoners jan evertsenlaan

Gezamenlijke huiskamer voor bewoners Jan Evertsenlaan

Een praatje maken, een (computer)spelletje doen, de baby verzorgen of gewoon even rustig zitten. Het kan in de gezamenlijke huiskamer, die op 31 augustus door wethouder Freddy Blommers is geopend. Hij deed dit samen met directeur-bestuurder Gerda van den Berg van De Sleutels.

Bewoners van de Jan Evertsenlaan kunnen overdag terecht in een van de rustwoningen die de woningbouwvereniging heeft neergezet. Zo kunnen ze even ontsnappen aan de herrie en andere overlast die wordt veroorzaakt door het herstelwerk aan hun flat. De renovatie bestaat uit het vervangen van de betonnen balkons, er worden nieuwe hekken geplaatst en het buitenwerk wordt geschilderd.

De opening van de huiskamer was een feestelijke bijeenkomst met bloemen en cadeaus. Boeketten voor de drie bewoonsters die zich hebben ingespannen voor de inrichting van de portocabin en een serie spellen voor de kinderen om zich mee te vermaken. Naast de tijdelijke huiskamer heeft De Sleutels elders een woning ingericht met vier slaapkamers voor mensen met nachtdiensten en een aparte ruimte waar chronisch zieken tot rust kunnen komen. "We hopen dat dit de pijn iets verzacht en wees gerust, uw woning blijft steeds bereikbaar en u kunt als u wilt iedere avond in uw eigen bed slapen," sprak Gerda van den Berg de bewoners toe. "Als woningbouwvereniging willen we hier graag investeren omdat u ons hebt laten weten dat u wilt blijven wonen, mits we gaan opknappen. Deze renovatie is stap één. We zijn in overleg met de gemeente voor een totaal verbeterplan voor de Jan Evertsenlaan en omstreken."

Meer veiligheid en beter leefklimaat

Wethouder Blommers is positief over de samenwerking met De Sleutels. "Deze bouwkundige aanpassingen zorgen voor meer veiligheid en een beter leefklimaat voor de bewoners en daar worden we als gemeente blij van. Verder hebben we goed contact met de woningbouwvereniging. Positief vind ik zeker ook dat er een klankbordgroep is waarin bewoners meedenken over maatregelen die het wonen aangenaam maken. Zelf weten ze dat namelijk het beste."

(Foto: Wil van der Voort)

* 2 september 2011