Gemeente Bergen op Zoom


Wethouder Van der Wegen opent job-lodge

Een job-lodge wordt het genoemd. De woonruimte speciaal bedoeld voor arbeidsmigranten die door Basic-Housing gemaakt is in een pand aan de Wassenaarstraat. Harm Hofstee van Basic-Housing werkt intensief samen met een aantal particulieren bedrijven.

Wethouder Ad van der Wegen had donderdagmiddag 1 september de eer om de woonruimte te openen. Met de opening van deze woonruimte voor arbeidsmigranten met een klein budget, zet de gemeente Bergen op Zoom een belangrijke stap in het oplossen van de vaak problematische huisvesting en uitbuiting van buitenlandse werknemers.

Donderdagmiddag was ook een aantal buren naar de opening gekomen. Jan van Wijk bracht namens de buurt de felicitaties over aan gemeente en Basic-Housing. "Aanvankelijk waren wij verbolgen dat we een en ander uit de krant moesten lezen, maar na een flink aantal gesprekken zijn wij blij met de komst van de joblodge", aldus Van Wijk.

De Joblodge is bedoeld voor de arbeidsmigrant die vaak maar voor een beperkt aantal maanden in Nederland verblijft. De huisvesting is kleinschalig en betaalbaar. De woonruimte biedt de bewoners tal van faciliteiten die specifiek gericht zijn op deze doelgroep.