Rijksoverheid

Wetsvoorstel registratieplicht uitzendbureaus

Nieuwsbericht | 02-09-2011

Uitzendbureaus moeten vanaf 1 januari 2012 als uitzendbureau in het Handelsregister geregistreerd staan. Doen zij dat niet, dan krijgen zij een boete. Die geldt ook voor bedrijven die personeel via hen inhuren. De boete bedraagt de eerste keer EUR 12.000 per werknemer, bij herhaling EUR 24.000 per werknemer en bij een derde overtreding EUR 36.000 per werknemer. Dit staat in een wetsvoorstel dat vandaag door minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mede namens staatssecretaris Weekers (Financiën) aan de Tweede Kamer is gestuurd.

De registratieplicht voor uitzendbureaus is erop gericht malafide uitzendbureaus en uitbuiting van werknemers aan te pakken. De registratieplicht is een aanvulling op het systeem van certificering van de uitzendbranche. Door de registratieplicht wordt duidelijk wie de eigenaar is van een bedrijf en welke activiteiten worden verricht.

De Arbeidsinspectie controleert de registratieverplichting van uitzendbureaus en controleert of inleners met geregistreerde uitzendbureaus zaken doen.

Lees hieronder het volledige persbericht en het wetsvoorstel.

Documenten en publicaties

Wetsvoorstel registratieplicht uitzendbureaus

Uitzendbureaus moeten vanaf 1 januari 2012 als uitzendbureau in het Handelsregister geregistreerd staan. Doen zij dat niet, dan ...

Persbericht | 02-09-2011 | SZW