Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 2 september

Noord-Holland Noord, 02-09-2011 o 14.00 uur

Grootschalige verkeerscontrole

Alkmaar, donderdag 1 september

Op donderdag werd tussen 09.15 en 14.15 uur een grootschalige verkeerscontrole gehouden op de Smaragdweg in Alkmaar. De controle was specifiek gericht op vrachtverkeer en werd uitgevoerd door politie, Douane, Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat, VROM en de Provincie Noord-Holland.

In totaal werden 32 bekeuringen uitgedeeld. Deels waren deze bekeuringen voor overtredingen uit de Rijtijdenwet (rij- en rusttijden) en wegens het niet voldoen aan administratieve verplichtingen. Daarnaast werd ook geschreven voor te hoge, losliggende of afvallende lading, gladde banden, overbelading en een lekkende container.

Woninginbraken

Heerhugowaard, donderdag 1 september

Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur hoorden bewoners van de Moerbeeklaan in Heerhugowaard gestommel bij het huis van de buren. Toen zij gingen kijken, zagen zij nog net een jongen hard uit de tuin van de buren wegrennen en er op een snorfiets vandoor gaan. Bij de woning van de buren bleek te zijn gepoogd in te breken. De dader had geprobeerd een raam te forceren. Dit was echter niet gelukt.

Castricum, donderdag 1 september

Op donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Helmkade in Castricum. De daders waren het pand binnengekomen door een raam in te slaan van de voordeur. Uit het pand werden twee laptops en een damesfiets ontvreemd. De inbraak moet na 15.00 uur hebben plaatsgevonden.

Alkmaar, donderdag 1 september

Op donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur bleek er te zijn ingebroken in een woning aan het Abraham Kuyperplein in Alkmaar. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het hoekpand een raam in te gooien met een tegel. In de woning werden kasten en lades doorzocht. Of er iets werd gestolen, is nog niet bekend.

Mocht u getuige zijn geweest van een van deze inbraken of beschikken over voor de politie belangrijke informatie, neemt u dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling

Alkmaar, vrijdag 2 september

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.50 uur hield de politie twee Heerhugowaarders van 19 en 21 jaar aan op het Waagplein in Alkmaar op verdenking van mishandeling.

Een 20-jarige Alkmaarder zag in een café aan het Waagplein dat de twee verdachten een jongen lastig vielen. Om de jongen te kunnen helpen ging hij een praatje met hem maken. Toen de verdachten lastig bleven doen, stelde het slachtoffer de jongen voor om even buiten te gaan roken om op die manier uit het gezichtsveld van de verdachten te komen. Onderweg naar buiten vielen de verdachten het slachtoffer aan waarbij zijn shirt kapot werd getrokken en hij met een glas een klap op zijn hoofd kreeg. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd op.

Door portiers werden de verdachten gepakt en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden na bedreiging met bijl

Alkmaar, donderdag 1 september

Op donderdagavond hield de politie een 44-jarige Alkmaarder aan op de Kanaalkade in zijn woonplaats als verdachte van bedreiging met een bijl.

Een 24-jarige man uit Heerhugowaard liep op de kermis met zijn vrouw, zuster en jongere broertje. Toen het jongetje in een attractie was gegaan stond het slachtoffer daarbij. Zijn vrouw en zuster stonden even verderop te kijken. Hier werden de vrouwen lastig gevallen door de verdachte, die duidelijk onder invloed van alcohol toenadering zocht. Toen het slachtoffer hier iets van zei, pakte de verdachte een bijl uit een zak die hij bij zich had. Hiermee ging hij achter het slachtoffer aan.

De gewaarschuwde politie kon de verdachte even later ter plaatse aanhouden. De bijl werd in beslag genomen. Niemand raakte gewond bij het incident.

Weigering ademanalyse

Den Helder, donderdag 1 september

Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur controleerde de politie een 40-jarige man uit Den Helder in een personenauto op de Kievitstraat in zijn woonplaats. De man kwam met zijn auto vanaf een tankstation de weg weer oprijden en zag daarbij een op de Kievitstraat rijdende auto over het hoofd. Hierdoor ontstond er een aanrijding met lichte materiële schade. De verdachte bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om een ademanalyse af te leggen. Hij weigerde echter om hieraan mee te werken. Het weigeren van een ademanalyse wordt, evenals het rijden onder invloed, aangemerkt als een misdrijf. Tegen de man wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. De politie nam zijn rijbewijs in.

Snelheidscontroles

Regio, vrijdag 2 september

Te hoge snelheid is een van de oorzaken van vaak ernstige aanrijdingen. Om die reden controleert de politie bijna dagelijks op snelheid. Hierbij concentreren de controles zich op wegen waar regelmatig aanrijdingen gebeuren of waar hoge snelheid tot onaanvaardbare risicos leidt. In de meeste gevallen worden bij de controles de overtredingen fotografisch vastgelegd. Er wordt echter ook gecontroleerd met uit de hand te bedienen radarapparatuur of met onopvallende autos of motoren. In die gevallen krijgt de bestuurder meteen een bekeuring. Een opsomming van controles:

Zuid-Scharwoude, donderdag 1 september

Tussen 13.00 en 16.00 uur controleerde de politie op de Schagerweg in Zuid-Scharwoude. Van de 1957 passanten reden er 41 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 110 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Middenmeer, donderdag 1 september

Tussen 14.20 en 17.45 uur controleerde de politie op de Alkmaarseweg in Middenmeer. Van de 1876 passanten reden er 109 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 106 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Heerhugowaard, donderdag 1 september

Op donderdagavond, tussen 18.00 en 21.20 uur controleerde de politie op de Westerweg in Heerhugowaard. Van de 2950 passanten reden er 50 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 117 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Alkmaar, donderdag 1 september

Op donderdagmiddag, tussen 14.00 en 17.00 uur controleerde de politie op de Zeswielen in Alkmaar. Van de 2527 passanten reden er 78 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 104 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Schoorl, donderdag 1 september

Op donderdagavond, tussen 19.20 en 20.50 uur controleerde de politie op de Hondsboscheweg in Schoorl. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). Twee bestuurders reden sneller dan de toegestane 80 km per uur. Zij kregen ter plaatse een bekeuring Hoogst gemeten snelheid: 128 km per uur.

Heiloo, donderdag 1 september

Op donderdagmiddag, tussen 15.30 en 16.00 uur controleerde de politie op de Vennewatersweg in Heiloo. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). Negen bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur en kregen meteen een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid: 96 km per uur.

Vervolgens werd tussen 16.00 en 17.00 uur gecontroleerd op de Zeeweg in Heiloo. Twaalf bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Zij kregen ter plaatse een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid: 81 km per uur. Twee bestuurders kregen nog een bekeuring omdat zij zonder veiligheidsgordel reden.

Verdachte inbraak tuinhuisje gepakt

Den Helder, donderdag 1 september

Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een tuinhuisje op een tuinencomplex aan het Tuinderspad in Den Helder. Ter plaatse trof de politie de eigenaar van een tuinhuisje, die opgaf een man op het dak van zijn huisje te hebben zien liggen. In het huisje bleek er niets ontvreemd te zijn. Wel waren dakplaten weggeschoven als voorbereiding op een inbraak. De eigenaar gaf aan dat er al eerder in het huisje was ingebroken.

Bij een zoektocht in de directe omgeving trof de politie een 41-jarige man uit Den Helder aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vermiste man weer terecht

Texel, donderdag 1 september
De 38-jarige Michael Elias uit Den Helder die sinds donderdag 25 augustus werd vermist, is een week later in De Koog op Texel aangetroffen. Hij vertrok toen rond 15.10 uur per fiets bij zijn woning. Daarna werd niets meer van hem vernomen.

Op donderdag werd de man gezien in De Koog door familie en een buurtbewoner. De man maakte een verwarde indruk. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.