Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Ivoorkust traint in stadsdeel Nieuw-West


1 september 2011

Het nationale voetbalteam van Ivoorkust bereidde zich afgelopen week in ons stadsdeel voor op de wedstrijd tegen Rwanda. Ze trainden op een van de voetbalvelden op sportpark Riekerhaven.

Ronald Mauer (stadsdeelwethouder Sport) heette het team van Ivoorkust op woensdag 31 augustus van harte welkom. Hij gaf een welkomstkado aan het team, en als dank overhandigde de teamcaptain hem een voetbalshirt met handtekeningen van het team.

Via buurtsportactiviteiten van Sport Nieuw-West waren ook kinderen uit het stadsdeel uitgenodigd om te komen kijken. De kinderen mochten met de wethouder en het team op de foto. En aan het einde van de training was het `handtekeningen-tijd'.

Ronald Mauer is erg blij dat het team van Ivoorkust hier kwam trainen: `stadsdeel Nieuw-West heeft veel sportfaciliteiten én ligt dicht bij Schiphol. Het is dus een ideale plek voor (internationale) topploegen om te trainen. Mochten de Olympische Spelen naar Amsterdam komen, dan kunnen veel sporters in Nieuw-West terecht om zich op hun wedstrijd voor te bereiden'.

---