Gemeente Zoetermeer

Onderzoek naar woningmarkt

De gemeente Zoetermeer wil graag weten hoe haar inwoners wonen, wat ze van hun buurt vinden en of ze verhuiswensen hebben. Om dit te onderzoeken doet de gemeente mee aan het landelijke WoonOnderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het kan zijn dat ook u gevraagd wordt om aan dit onderzoek mee te doen.
De antwoorden gebruikt de gemeente om een goed woonbeleid te voeren. Belangrijk is dat het gemeentelijk beleid overeenkomt met de wensen van de inwoners. Deze wensen gaan bijvoorbeeld over de buurt maar ook over verhuisplannen en een eventuele nieuwe woning.

Legitimeren
Het CBS kiest willekeurig inwoners uit om mee te doen aan het onderzoek. Deze groep bewoners kan vanaf 1 september tot mei 2012 een uitnodiging verwachten. Hierin vraagt het CBS om mee te doen aan het onderzoek via het internet. Heeft u geen internet, dan wordt u gebeld of komt er iemand op bezoek. Deze medewerker kan zich legitimeren, vergeet niet hier naar te vragen.