Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 2 september 2011

Kunstuitleen Alkmaar geopend door wethouder Van de Ven

Donderdag 1 september heeft wethouder Anjo van de Ven van Cultuur Kunstuitleen Alkmaar geopend. Zij deed dit in het nieuwe onderkomen in de Ambachtsschool aan de Bergerweg. In de gezamenlijke expositieruimte is een tentoonstelling ingericht onder de titel 'De kunstuitleen pakt uit'.

Na tien jaar Achter de Vest gaat de kunstuitleen voortaan verder in de Ambachtsschool. Met een nieuwe huisstijl en een nieuwe website werkt Kunstuitleen Alkmaar verder aan de eigen ontwikkeling. Daar waar mogelijk zal er samengewerkt worden met de andere partijen in de Ambachtsschool: het Archeologisch Centrum, het Regionaal Archief en Cultuurcompagnie Noord-Holland.

Wethouder Anjo van de Ven: "Verschillende culturele instellingen in dit mooi gerestaureerde gebouw gaan nieuwe synergie en nieuwe creativiteit opleveren. Een 'Cultuurverzamelgebouw', waar door samenwerking het geheel meer wordt dan de som der delen. Dat is een verrijking voor de stad én voor de regio."

"De kunstuitleen pakt uit"
In de tentoonstellingsruimte is onder de titel "De kunstuitleen pakt uit' te zien dat de collectie van Kunstuitleen Alkmaar voor iedere ruimte in huis wel een geschikt kunstwerk heeft. Zoals de woonkamer, de keuken, de badkamer, de wc, maar ook voor de zolder of zelfs het schuurtje. Ter inspiratie heeft fotograaf Alef Starreveld van iedere ruimte een foto gemaakt.

Tentoonstellingen en educatie
Kunstuitleen Alkmaar streeft ernaar zoveel mogelijk mensen te interesseren voor hedendaagse beeldende kunst. Behalve het uitlenen en verkopen van kunst, organiseert de kunstuitleen wisselende exposities en educatieprojecten voor het onderwijs via de programma's Cultuur Primair en Formule C. Kunstuitleen Alkmaar is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 - 17.00 uur en op zondag van 14.00 - 17.00 uur.