Gemeente Lelystad

Stadshart is jeu de boulesbaan rijker

Vrijdag 2 september 2011
Wethouder Meta Jacobs heeft donderdag 1 september 2011 onder veel belangstelling van wijkbewoners een nieuwe jeu de boulesbaan officieel geopend. De jeu de boulesbaan bevindt zich in de Parkwijk tegenover het combinatiegebouw aan de kant van het waterschap.

Ontmoeting in de buurt

De jeu de boulesbaan is een initiatief van de wijkraad Stadshart. De baan is ontstaan vanuit het idee om ontmoeting in de buurt te stimuleren. In het stadshart wonen veel ouderen en er zijn weinig specifieke ontmoetingsplaatsen voor hen. Uit een peiling onder buurtbewoners bleek er behoefte te zijn aan een jeu de boulesbaan waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten en sportief bezig kunnen zijn.

Jeu de boulesmiddagen

De jeu de boulesbaan is ingewijd met een kleine wijkcompetitie. Op 13 en 27 september aanstaande wordt door Welzijn Lelystad nog een tweetal jeu de boulesmiddagen georganiseerd vanaf 14.00 uur op de jeu de boulesbaan in Parkwijk, iedereen is welkom. GeĂŻnteresseerden kunnen zich ook aanmelden bij wijkraad het stadshart, info@wijkraadhetstadshart.nl of telefonisch 06-16753110. Ja