Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Filmproducent Groener Gras blijft Rotterdam trouw

Rotterdam - Ondanks het verslechterde economische klimaat voor filmmakers, blijft Groener Gras Producties de stad Rotterdam als vestigingsplaats trouw. Met het verdwijnen van subsidie voor het Rotterdam Media Fonds in 2012 lijkt financiering van grote filmprojecten uitgesloten, maar eigenaar Hans Groenendijk ziet voldoende kansen.

,,Vier jaar geleden ben ik met Groener Gras Producties gestart in Rotterdam. Ieder jaar hebben we tot nu toe een groot filmproject afgerond. De documentaire Sayed, Soccer Talent heeft wereldwijd gedraaid en onze korte film Geen Zin haalde het Filmfestival in Cannes. Dit alles hebben we bereikt zonder hulp van de gemeente. Als filmmaker moet je bereid zijn zelf te investeren, of externe financiering te verzamelen. Je hand ophouden, is te makkelijk."

Groener Gras Producties groeide afgelopen jaar uit haar jasje in Rotterdam-Zuid. Verhuizen naar een andere stad was echter geen optie volgens Groenendijk ,,Rotterdam is een perfecte thuisbasis. We hebben sinds enige tijd een team van vijf mensen. Vanaf 1 september hebben we daarom een groter pand betrokken aan de Korte Hoogstraat, een bruisende plek in het centrum. Inderdaad dicht bij het stadhuis, maar daar zullen we niet snel aankloppen. Althans, niet voor subsidies. Wel als we een goed commercieel voorstel hebben, waar de stad ook iets aan heeft."

Want de handelsgedachte is belangrijk bij het audiovisuele productiebedrijf. ,,Wij kunnen goed rondkomen van het maken van opdrachtfilms. Dit doen we voor grote en kleine bedrijven, maar ook in opdracht van overheidsinstanties. Door de opkomst van social media en ontwikkeling van tablets en smartphones komt er steeds meer vraag naar videocontent. En dat pakken we dan grondig aan, waardoor we tevreden klanten hebben. Als er filmprojecten zijn waar we vooral zelf in geloven, dan financieren we het van binnenuit, of gaan we er de markt mee op."

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie over Groener Gras Producties vindt u op www.groenergras.tv.