Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics komt met eerste bluetooth headset met geïntegreerde spraakdienst en geavanceerde spraakbediening

MET DE PLANTRONICS M1100 BLUETOOTH HEADSET INCLUSIEF VOCALYST(TM) DIENST KUNNEN GEBRUIKERS - DANKZIJZIJ EENVOUDIGE SPRAAKOPDRACHTEN - E-MAILS EN TEKSTBERICHTEEN VERSTUREN EN BELUISTEREN

IFA, Berlijn, Duitsland - 2 september 20111 - Plantroniics (NYSE: PLT) breidt vandaag zijn reeks bluetooth-producten uit met de Plantronics M1100(TM) Bluetooth(TM) headset. De headset is ontworpen voor de drukke mobiele professional en social networker. Met de M1100 kunnen gebruikers namelijk een levensstijl leiden waarbij ze gebruikmaken van slimme technologieën waardoor ze onderweg eenvoudig kunnen communiceren - ongeacht waar ze zijn en welk apparaat ze gebruiken. Dankzij de geavanceerde spraakherkenning kunnen gebruikers verbinding maken met de nieuwe cloudgebaseerde spraakdienst Plantronics Vocalyst(TM). Dit is de eerste en enige headset in de markt met geïntegreerde spraakservice. De dienst is beschikbaar in een aantal talen en biedt een ongeëvenaarde handsfree gebruikerservaring.

'Vandaag de dag willen we verbonden zijn waar we ook zijn. Of we nu een e-mail willen beantwoorden of een update willen posten op Facebook, we hebben oplossingen nodig die deze mogelijkheid tot multitasken vereenvoudigt - waar we ook zijn en opp welk moment van de dag dan ook', zegt Stuart Bradshaw, Plantronics EMEA Head of Consumer Marketing. 'Doordat de M1100 is voorzien van meertalige spraakherkenning en dankzij de Vocalyst spraak- en tekstdienst kunnen gebruikers eenvoudig wisselen tussen telefoongesprekken, muziek en sms'jes of e-mails door simpelweg hun stem te gebruiken.'

SIMPLY SMARTER COMMUNICATIONS(TM)

VOCALYST(TM) - ONLINE SPRAAKDIENST
De M1100 is de eerste headset met Plantronics Vocalyst. Door de speciale spraakknop 'Call Vocalyst' in te drukken kunnen gebruikers:
* E-mails en sms-berichten versturen en beluisteren*,
* Herinneringen beluisteren en opnemen,
* Audioberichten op Twitter en Facebook posten,
* Ideeën in Evernote(TM) vastleggen,

* Agenda-afpraken beluisteren en nieuwe items toevoegen**,
* Naar het laatste lokale en financiële nieuws luisteren evenals naar sport- en weerberichten.

Plantronics M1100-klanten kunnen een jaar lang gratis (normaal ¤24,99) geebruikmaken van Vocalyst. De dienst is beschikbaar in het Engels (UK), Frans, Duits en Spaans en compatibel met iedere telefoon. Activeren kan via een aantal simpele stappen op: www.plantronics.com/myheadset.

Mensen met een Android (TM)- en BlackBerry (TM)-smartphone kunnen de Plantronics Vocalyst applicatie ook downloaden via de respectievelijke app stores. Dankzij de app kan men handsfree tekstberichten beluisteren en configuraties aanpassen naar gelang persoonlijke voorkeur, zoals een auto-responder voor binnenkomende sms-berichten ("Ik ben momenteel aan het rijden en zal spoedig op uw bericht terugkomen.")

Simply Smarter Communications(TM)

SLIMMERE SPRAAKCOMMANDO'S
De Plantronics M1100 biedt handige spraakcommando's en uitgebreide spraakalerts. Gebruikers kunnen een inkomende oproep eenvoudig aannemen of beëindigen door te zeggen 'Beantwoorden' of 'Weigeren'. De Plantronics M1100 omvat ook waarschuwingen voor onder andere een laag batterijniveau, verbroken verbinding en de resterende spreektijd. Deze waarschuwingen worden de gebruiker als het ware in het oor gefluisterd. Meer productgegevens vindt u hier.

PRIJS & BESCHIKBAARHEID
De Plantronics M1100 heeft een adviesprijs van ¤79,99 en is beschikbaar via alle Pllantronics retailers. Kijk voor meer informatie op: www.plantronics.com.


- einde -


* Stuurt e-mails en sms-berichten als audiobestanden. Voor het verzenden als tekst (spraak naar tekstdienst) moeten gebruikers upgraden naar de Vocalyst Pro versie (momenteel alleen beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans). Vocalyst Pro kost ¤3,50 per kalendermaand. ** Alleen beschikbaar met Vocalyst Pro versie.
PERSCONTACT