Ingezonden persbericht


Handsfree filmen met nieuwe minicamcorder van Toshiba

Slanke, lichtgewicht Full HD Camileo Clip eenvoudig aan kleding vast te hechten

Camileo Clip

Specificaties


* Videoresolutie: 1.920 x 1.080 (30fps) (Full HD)


* Digitale H.264 HD-videocamcorder


* 3,8 cm (1,5') 16:9 LCD-monitor


* Electronic Image Stabiliser (EIS)


* 5 megapixel CMOS-sensor met Back Side Illumination (BSI)-technologie


* Foto's tot 16 megapixel


* Digitale zoom (720p): 10x


* Geschikte geheugenkaarten: micro-SD/SDHC/SDXC (maximaal 64 GB)


* Aansluitmogelijkheden: Mini-HDMI(TM), Mini-USB 2.0


* Camileo Uploader-software


* Zelfontspanner, webcamfunctionaliteit, videobewerkingssoftware


* Gewicht, inclusief batterij: 85 gram


* Afmetingen: 46,5 mm x 80 mm x 616 mm (19,5 mm met clip)


* Kleur: donkerblauw

Breda, 2 september 2011 - Tijdens de IFA 2011 in Berlijn presenteert Toshiba zijn nieuwste, supercompacte en -lichtgewicht digitale actiecamcorder met Full HD-resolutie. De Camileo Clip, voorzien van een robuuste clip aan de achterzijde om hem aan het jack van de gebruiker vast te hechten, is bedoeld voor filmers die enerverende momenten tijdens outdoor-evenementen willen vastleggen zonder dat ze hun 'cam' in de hand hoeven te houden. De minicamcorder is verkrijgbaar in de kleur donkerblauw.

Kijk, zonder handen!

'Met zijn gewicht van slechts 85 gram en afmetingen van 46,5 bij 80 millimeter is de Camileo Clip onze eerste Full HD-minicamcorder,' zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. 'Dankzij zijn versterkte, spatvrije behuizing is hij een betrouwbare metgezel bij alle activiteiten buitenshuis, of het nu bij goed of bij slecht weer is, tijdens zeil- of fietstochten of wat dan ook. Met zijn stevige clip vastgehecht aan de kleding maakt de camcorder opnames van actiescènes vanuit het gezichtspunt van de gebruiker, waarbij deze zijn handen vrijhoudt voor andere zaken. De Camileo Clip is altijd 'schietklaar' om gedenkwaardige momenten vast te leggen.'

Kraakheldere opnames, ook in de schemering

De ingebouwde 5 megapixel CMOS-sensor met Back Side Illumination (BSI) legt de wildste scènes en fraaiste landschappen vast in Full HD-kwaliteit en heldere, natuurlijke kleuren, zelfs bij zonsondergang. De 10x digitale zoom maakt het mogelijk om shots van veraf te maken, zowel in video- als in fotomodus. De Electronic Image Stabiliser (EIS) staat borg voor opnames van hoge kwaliteit en voorkomt wazige beelden.

Uploaden in een oogwenk

De Camileo Clip ondersteunt micro-SD/SDHC/SDXC-geheugenkaarten met een capaciteit van maximaal 64 GB. De Camileo Uploader-software vergemakkelijkt het uploaden van filmpjes en foto's naar sociale netwerken. Mini-HDMI(TM)- en Mini-USB 2.0-interfaces bieden storingsvrije aansluitmogelijkheden voor elektronische apparaten als tv's, notebooks en tablets.

Beschikbaarheid en prijs

De Camileo Clip is naar verwachting aan het einde van het vierde kwartaal van 2011 leverbaar. De adviesverkoopprijs is ¤ 89,95 inclusief BTW.
N.B. Alle in dit persbericht vermelde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

INFORMATIE

FOTO'S

PRESS LOUNGE

Over Toshiba

Toshiba is een wereldwijd toonaangevende innovator op het gebied van hoogwaardige technologie en producent en distributeur van geavanceerde elektronische en elektrische producten, zoals digitale consumentenproducten, elektronische apparaten en componenten, energievoorzieningen (met inbegrip van kernenergie), industriële en sociale infrastructuursystemen, en huishoudelijke apparaten.

Toshiba werd opgericht in 1875 en beheert tegenwoordig een mondiaal netwerk van meer dan 490 bedrijven, met 203.000 werknemers wereldwijd en een jaaromzet van ruim 6,3 biljoen yen (77 miljard dollar). Bezoek de website van Toshiba op www.toshiba.nl.

Toshiba Europe GmbH, gevestigd in Neuss, Duitsland , is een dochteronderneming van Toshiba Corporation, Tokyo.