Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 02-09-2011

Autokrakers aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond twee autokrakers in een parkeergarage op heterdaad aangehouden.

Agenten surveilleerden omstreeks 18.10 uur in de parkeergarage aan de St. Jacobsstraat. Hier zagen zij twee mannen lopen die zich verdacht gedroegen. De mannen hadden niets bij zich. Niet veel later zagen de agenten het tweetal weer lopen maar nu hadden zij een trolley bij zich. Eenmaal buiten de parkeergarage werden de mannen, 19 en 24 jaar beiden uit Utrecht gecontroleerd.

Al snel bleek dat de trolley uit een auto gestolen was. De mannen werden aangehouden. In de parkeergarage werd een auto met een ingeslagen ruit aangetroffen. De Utrechters werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Voor actuele informatie en preventie over

auto-inbraken kunt kijken op www.stopdecriminaliteit.nl

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Maliesingel vond donderdagmorgen een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 10.35 uur op haar fiets over de Maliesingel. Op het moment dat de vrouw een auto passeerde ging het portier van de auto open. Hierdoor zag zij geen kans meer de auto te ontwijken en reed tegen het portier aan. De vrouw kwam ten val en werd met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De 41-jarige automobiliste uit Kwadijk had de vrouw op de fiets niet gezien.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 september heeft de politie twee mannen aangehouden, omdat zij personeel van een horecagelegenheid hadden bedreigd.

De politie kreeg rond 01.10 uur een melding van personeel van een horecagelegenheid aan de Potterstraat dat twee mannen zich lastig gedroegen en bedreigingen hadden geuit. De twee verdachten waren nu onderweg naar een andere horecagelegenheid. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachten in de omgeving van de Neude aan.

Op het moment dat de agenten de mannen wilden aanhouden, ging één van hen, een 19-jarige man uit Utrecht, er vandoor. De andere verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. Eén agent ging achter de gevluchte verdachte aan. De 19-jarige man sprong vanaf de gracht naar beneden de werf op. Hier werd hij met gepast geweld aangehouden.

Beiden mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.