Dura Vermeer opknapbeurt

Oostvoorne - 02 september 2011

Jongerenclubleden Dura Vermeer geven ''Agathahoeve'' opknapbeurt

Tachtig leden van de Jongerenclub van bouwconcern Dura Vermeer geven vrijdag 2 september de kinderboerderij `Agathahoeve' in Oostvoorne een flinke opknapbeurt.

Het opknappen van een schapenstal, kippenhok, konijnenlogeerflat en nog vele andere dierenverblijven is onderdeel van het jaarlijkse Kennismakingsweekend van deze netwerkorganisatie. Een terugkerende traditie daarbij is om een dag te werken bij een maatschappelijke organisatie, waarmee de leden actief invulling geven aan het mvo-beleid van Dura Vermeer. Gedurende de klusdag worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het neerzetten van een afrastering, het schuren en verven van de stallen, opknappen van een tafeltennistafel en het herstellen van het hekwerk van de gezamenlijke composthoop.

Sociale rol
De Agathahoeve is de kinderboerderij van het Agathahuis, een woon- en werkplek voor 28 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De kinderboerderij is geheel self supporting en dankt haar voortbestaan ook uit sponsoring en giften door de jaren heen. De Agathahoeve vervult een dubbelrol met enerzijds het creëren van werkgelegenheid voor bewoners van het Agathahuis en anderzijds het vervullen van een sociale rol in de gemeente Westvoorne. Zo kunnen kinderen zich van maandag tot en met vrijdag onder toezicht vermaken op de boerderij.

Samenwerking
Naast `de 160 handjes' van de Dura Vermeer Jongerenclubleden en de beschikbaarstelling van het materieel door Dura Vermeer Materieelservice, de materieeldienst van het bouwconcern, heeft de Jongerenclub ook haar eigen netwerk ingeschakeld om deze dag tot een succes te maken. Alle schildersbenodigdheden worden namelijk aangeboden door het Rotterdamse schildersbedrijf Groenenboom in samenwerking met Sikkens Rotterdam, Anker Stuy Verven en Simonis Verf Rotterdam.

Over de Dura Vermeer Jongerenclub
De Dura Vermeer Jongerenclub is een netwerk van `jonge' collega's tussen de 24 en 32 jaar, van alle bedrijfsonderdelen binnen Dura Vermeer Groep en zusteronderneming Advin, advies- en ingenieursbureau. Bevordering van de onderlinge samenwerking, netwerken binnen het bedrijf, van elkaar leren en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling zijn speerpunten van de club. Daarnaast draagt de Jongerenclub via uitwerking van een jaarthema bij aan de beleidsvorming van Dura Vermeer. Met succes; de Jongerenclub bestaat al sinds 1978.
---