Ingezonden persbericht


Biesboschcentrum Dordrecht

Persbericht 11-29

Dordrecht, 22 augustus 2011

Nationale Nachtvlindernacht op 2 september

Dit jaar vindt de Nationale Nachtvlindernacht plaats op vrijdag 2 september. De KNNV Drechtsteden inventariseert die avond nachtvlinders die voorkomen in Nationaal Park De Biesbosch. Speciaal voor deze nachtvlindernacht is Biesboschcentrum Dordrecht voor één keer 's avonds geopend voor publiek.

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht is Biesboschcentrum Dordrecht geopend van 20.30 uur tot 0.00 uur. Bij het centrum vindt die avond een inventarisatie plaats van nachtvlinders. Leden van de werkgroep Vlinders en Libellen van de KNNV Drechtsteden zijn in touw om met behulp van gespannen lakens en sterke lampen insecten te vangen. Als de nachtvlinders op naam gebracht zijn en gefotografeerd, worden ze weer vrijgelaten. De inventarisatie begint om 21.30 uur en eindigt om 00.30 uur en kan gratis worden bijgewoond. In totaal heeft de werkgroep van de KNNV Drechtsteden al meer dan 250 soorten waargenomen op het Eiland van Dordrecht, waaronder enkele zeldzame zoals de Akelei- uil en de Witvlekbosrankspanner.

Biesboschcentrum Dordrecht staat die hele avond in het teken van nachtvlinders. In het centrum staat een doorlopende diaserie over Nederlandse nachtvlinders op het programma. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom om de Nationale Nachtvlindernacht te beleven.

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Biesboschcentrum Dordrecht op www.np-debiesbosch.nl.


---