Mitros


Eerste bewoners in nieuwbouw Kanaleneiland

30 augustus 2011
(Persberichten)

De Ontdekker en De Reiziger zijn klaar. Dit zijn de eerste woongebouwen van de Nieuwe Wereld, het vernieuwde deel van Kanaleneiland Centrum. Op dit moment nemen de eerste bewoners hun intrek. Op 2 september vieren zij en de corporaties Mitros en Portaal de feestelijke oplevering van de 102 huurwoningen.

Opvallende gebouwen met stedelijke uitstraling
De woontorens De Ontdekker en De Reiziger liggen langs de Churchilllaan, aan de voet van de Prins Clausbrug. Het zijn opvallende gebouwen, die het centrum van Kanaleneiland een stedelijke uitstraling geven. In maart 2009 startte de bouw. De woontorens met in totaal 102 huurwoningen, zijn acht verdiepingen hoog. De vele huurders, waarvan een deel afkomstig is uit het sloopgebied in Kanaleneiland Centrum, kunnen genieten van een weids uitzicht over de Churchilllaan, de Prins Clausbrug of de achtergelegen nieuwe wijk Papendorp.

Een derde woontoren met 115 koopappartementen is in aanbouw. De woontorens vormen samen met 56 eengezinswoningen (koop) het eerste deel van de Nieuwe Wereld. Een nieuwe wijk, goed bereikbaar, met een bijzondere architectuur, mooie vormen, fraaie materialen en autoluwe straatjes.