Gemeente Binnenmaas

Keurmerk Veilig & Schoon voor Zwembad de Wellen


29-08-2011

Op vrijdag 2 september a.s. om 14.00 uur krijgt zwembad De Wellen in s-Gravendeel het landelijk Keurmerk Veilig & Schoon. Wethouder Wouter Joosten van sportzaken is erg trots op de prestatie van De Wellen en is op 2 september aanwezig als het keurmerk wordt overhandigd. Het krijgt een plek op de gevel van het zwembad. Ook het Stichtingsbestuur en het personeel van De Wellen zijn heel blij dat is ingezet op het binnenhalen van het Keurmerk en dat dit is gelukt.

Zwembad voldoet aan kwaliteitseisen

De Stichting Zwembadkeur heeft het keurmerk toegekend omdat het zwembad voldoet aan kwaliteitseisen, onder meer op het gebied van milieubeheer, legionella preventie, veiligheid en hygiëne.

De consument stelt steeds hogere eisen aan de service en voorzieningen die zwembaden te bieden hebben. Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van het imago van zwembaden. Het keurmerk dat overigens een niet-verlichte regeling is - geeft ook richtlijnen voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten.

Veel (administratief) werk

Volgens gegevens van de Stichting Zwembadkeur beschikken van de ruim
1500 zwembaden in Nederland slechts 210 zwembaden over een keurmerk. Voor individuele baden zoals De Wellen blijkt het veel (administratief) werk om aan alle gestelde eisen te kunnen voldoen en is in de reguliere werksituatie die tijd niet beschikbaar. Waarschijnlijk is dat de verklaring voor het geringe aantal baden dat over het Keurmerk beschikt.