Provincie Utrecht

Asfaltonderhoud N228 in Montfoort

In de periode van 2 september tot medio december voert de provincie Utrecht groot asfaltonderhoud uit op de hoofdrijbaan en fietspaden van de N228 tussen Montfoort (hm 21,4) en de aansluiting met de A12 (hm 25,9). Omdat wegen onderhevig zijn aan slijtage, moeten ze eens in de tien à vijftien jaar worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Hierbij worden één of meerdere oude asfaltlagen weggefreesd en vervangen door nieuw asfalt. Het verkeer tussen Montfoort en De Meern moet in deze periode rekening houden met verkeershinder.

Afsluitingen
Om de diverse werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moeten gedeelten van de N228 periodiek worden afgesloten. Tijdens zo'n afsluiting is er een omleidingsroute voor het verkeer. Deze staat met borden aangegeven en is ook te zien op bijgevoegde kaarten.

Planning werkzaamheden, omleidingen en bereikbaarheid De werkzaamheden aan de N228 worden in vijf fasen uitgevoerd. Op bijgevoegde kaarten zijn deze fasen inclusief de betreffende werkvakken en omleidingsroutes aangegeven. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de data van uitvoering en afsluitingen.

Fase 1: 2 t/m 9 september
Werkzaamheden aan het traject van de N228 tussen hm 21,4 en hm 23,2. Zie kaart fase 1.
Het betreffende wegvak zal volledig worden afgesloten van vrijdagavond 2 september, 19.30 uur tot en met maandagochtend 5 september, 5.30 uur. Op kaart 1 is te zien welke omleidingsroutes gevolgd kunnen worden om Montfoort en/of De Meern te bereiken. Deze routes staan ter plaatse met borden aangegeven. De aanliggende panden blijven voor aanwonenden bereikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om hen langs het werk te geleiden. Wel dienen aanwonenden er rekening mee te houden dat zij gedurende dit weekend beperkt bereikbaar zijn. Van 5 t/m 9 september wordt nog gewerkt aan de fietspaden en de bermen. De weg is dan afgesloten en het doorgaande verkeer dient de omleidingsroutes te volgen. Het fietsverkeer kan met beperkte hinder passeren.

Fase 2: 7 t/m 19 september
Werkzaamheden aan het traject van de N228 tussen hm 23,2 en de aansluiting met de Noord IJsseldijk (hm 23,6). Zie kaart fase 2. Het betreffende wegvak zal in deze periode iedere avond en nacht afgesloten worden van 19.30 uur tot en met 5.30 uur de volgende ochtend. Op kaart 2 is te zien welke omleidingsroutes gevolgd kunnen worden om Montfoort en/of de Meern te bereiken. Deze routes staan ter plaatse met borden aangegeven. De aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden voor aanwonenden bereikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om aanwonenden, en ook de eventuele hulpdiensten en het

(brom-)fietsverkeer, langs het werk te geleiden. Overdag is de weg gewoon open. Er wordt dan wel een snelheidsbeperking ingesteld waarbij de maximumsnelheid verlaagd wordt naar 30 km/uur. Dit kan enige vertraging opleveren voor het doorgaande verkeer.

Fase 3: 17 september t/m 5 oktober
Werkzaamheden aan het traject van de N228 tussen de aansluiting met de Noord IJsseldijk (hm 23,6) en de aansluiting met de Nedereindseweg (hm 24,3). Zie kaart fase 3.Voor deze fase geldt hetzelfde als voor fase 2. De omleidingsroute naar Montfoort en/of De Meern is terug te zien op kaart 3.

Fase 4: 4 t/m 22 oktober
Werkzaamheden aan het traject van de N228 tussen de aansluiting met de Nedereindseweg (hm 24,3) en het AC-restaurant (hm 25,4). Zie kaart fase 4.
Voor deze fase geldt hetzelfde als voor fase 2 en 3. De omleidingsroute naar Montfoort en/of De Meern is terug te zien op kaart 4.

Fase 5: 29 oktober t/m 12 november
Werkzaamheden aan het traject van de N228 tussen het AC-restaurant (hm 25,4) en de aansluiting met de A12 (hm 25, 9). Zie kaart 5. Het betreffende wegvak zal volledig worden afgesloten van vrijdagavond 28 oktober, 19.30 uur tot en met maandagochtend 31 oktober, 5.30 uur. Op kaart 5 is te zien welke omleidingsroutes gevolgd kunnen worden om Montfoort, De Meern en/of Utrecht te bereiken. Deze routes staan ter plaatse met borden aangegeven. Het AC-restaurant De Meern is tijdens de afsluiting beperkt bereikbaar. Van 31 oktober t/m 12 november wordt nog gewerkt aan de fietspaden en de bermen. De weg is dan afgesloten en het doorgaande verkeer dient de omleidingsroutes te volgen. Het fietsverkeer kan met beperkte hinder passeren.

12 november t/m medio december
In deze periode kunnen er nog afrondende en onvoorziene werkzaamheden plaatsvinden aan de N228. We gebruiken deze periode ook als uitloopperiode voor mogelijke vertragingen die kunnen optreden bij tegenvallende weersomstandigheden.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.

Openbaar vervoer
Tijdens alle fasen geldt dat er tussen Willeskop 94 (ter hoogte van Firma Jan Snel) en de Heeswijkrotonde (ter hoogte van autoservice De Goey) pendelbussen worden ingezet. Hierdoor blijft Montfoort vanuit de richting Gouda en Utrecht per bus bereikbaar. Bussen vanuit de richting Oudewater zullen ter hoogte van de rotonde bij het tuincentrum de ingestelde omleidingsroute volgen (via Linschoten en Harmelen).

Geluidshinder
Het kan zijn dat de werkzaamheden enige geluidshinder met zich mee brengen, omdat er tijdens de werkzaamheden ook gefreesd moet worden. Ook het werkverkeer kan enige geluidsoverlast veroorzaken.

Vragen?
Voor vragen over wegwerkzaamheden:
wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl, (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11