Gemeente Overbetuwe

Paardenmarkt 2 t/m 5 september 2011

Tijdelijke verkeersmaatregelen kermis Elst en Paardenmarkt 2 t/m 5 september 2011

Parkeerverbod:

In verband met de kermis kan er op en rond het europaplein te Elst vanaf woensdag 1 september, vanaf 17.00 uur tot en met dinsdag 6 september 17.00 uur niet geparkeerd worden. Tevens geldt er een parkeerverbod met afsleepregeling buiten de parkeervakken rond het Europaplein.

Wegafsluiting:

Voor het stallen van salonwagens zal een deel van de Koningin Wilhelminastraat voor doorgaand verkeer tijdelijk worden afgesloten. Dit is ter plaatse aangegeven.

Op maandag 5 september 2011 vanaf 00.00 uur is de Dorpsstraat vanaf de Rijksweg Zuid t/m de Valburgseweg, hoek Kokkeland, afgesloten voor alle verkeer. Tevens is hier een algemeen parkeerverbod van kracht. Deze afsluiting zal naar verwachting duren tot 20.00 uur of zoveel korter of langer als noodzakelijk is.

In veel straten in de omgeving van de Dorpsstraat gelden parkeerverboden en de afsleepregeling gemeente Overbetuwe 2009 is op diverse plaatsen van toepassing. Dit is ter plaatse met bebording aangegeven.

Op 5 september 2011 is er een tijdelijk parkeerterrein ingericht aan de Rijksweg Zuid te Elst.

Op de Rijksweg Noord tussen de Dorpsstraat en de Mozartstraat zal een tijdelijke snelheidsbeperking worden ingesteld van 30 km. Aan de zijde van de Mozartestraat zullen fietsers geen gebruik kunnen maken van het fietspad en over de rijbaan worden geleid. Ter plaatse zal een scheiding worden aangebracht tussen fietsers en het overige verkeer.

Op maandag 5 september is er in de Wagenmakersstraat een algeheel parkeerverbod, m.u.v. de parkeervakken, met afsleepregeling gemeente Overbetuwe 2009 van kracht. Dit zal ter plaatse worden aangegeven. De Wagenmakersstraat is de belangrijkste aan- en afvoerroute van hulpverleningsvoertuigen. Op de handhaving van het parkeerverbod zal streng worden toegezien.

Veiligheid:

Bij een bezoek aan de paardenmarkt verzoeken wij iedereen, maar in het bijzonder ouders met kinderen en met kinderwagens, de nodige veiligheid en afstand in acht te nemen.

EHBO:

Op de paarden- en jaarmarkt lopen regelmatig leden van de EHBO te Elst. De centrale post is gevestigd in de kelder van het gemeentehuis.

Lijn 88 Connexxion:

Lijn 88 zal vanaf aanvang dienst tot ongeveer 20.00 uur rijden via de Griegstraat. De halte aan de Grote Molenstraat komt tijdelijk te vervallen.

Glaswerk:

Het gebruik en meevoeren van glaswerk binnen het centrum van Elst is op 5 september 2011 verboden.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN KERMIS DRIEL 10 t/m 13 september 2011

Parkeerverbod:

In verband met de kermis kan er op het Polenplein te Driel vanaf woensdag 7 september, vanaf 17.00 uur tot en met woensdag 14 september 17.00 uur niet geparkeerd worden.

Wegafsluiting:

Een gedeelte van kerkstraat wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Omleiding busroute Driel:

I.v.m. de Kermis te Driel van 10 t/m 13 september komt de doorgaande busroute van ConneXXion door de Kerkstraat tijdelijk te vervallen. Gedurende deze periode zal de bus rijden via een omleidingsroute.

ELST

* I.v.m. buurtfeest is de Juno tussen huisnummers 34 en 54 afgesloten voor het verkeer van 27 augustus om12.00 uur tot 28 augustus om 14.00 uur.

* I.v.m. een buurtfeest is de Wodan tussen Limes en hoek met Tiberius afgesloten voor het verkeer op 28 augustus van 12.00 uur tot 24.00 uur

* I.v.m. een buurtfeest is de Morgenster tussen de huisnummers 11 en 25 afgesloten voor het verkeer op 27 augustus 2011 van 15.00 uur tot 24.00 uur

HETEREN

I.v.m. een buurtfeest is de Irisstraat (westzijde) tussen de Akeleistraat en de Kamperfoeliestraat afgesloten voor het verkeer op zaterdag 27 augustus 2011van 16.00 tot 24.00uur.