Watersportverbond - KNWV

2 september start NK Vrijheidsklasse

maandag 15 augustus 2011

Op 2, 3 en 4 september vindt op het Alkmaardermeer het Nederlands Kampioenschap in de Vrijheidsklasse plaats. Het evenement wordt georganiseerd samen met de Valken Klasse Organisatie en het Comité Alkmaardermeer.

De top is dit jaar breed op het NK, met Wouter Molenaar en Frans Dagelet als belangrijkste uitdagers van Halma en Wijma. Molenaar en Dagelet werden al kampioen in diverse klasses en doen nu een aanval op de titel de Vrijheidsklasse.

Vrijheidsklasse
De Vrijheidsklasse is een klasse die ontstaan is uit een door het Watersportverbond uitgeschreven prijsvraag. Uit de prijsvraag is geen enkel ontwerp gekomen dat aan alle gestelde eisen voldeed. Maar er werden dan ook nogal wat eisen aan het nieuwe bootje gesteld wat betreft snelheid, sportiviteit en zeileigenschappen. Bovendien, voor het eerst, moest het een bootje worden dat door zowel amateurs als jachtwerven gebouwd zou kunnen worden. Een aantal wijze heren van het verbond tekenden dan ook voor het uiteindelijke ontwerp. Er zijn inmiddels zoân 2000 Vrijheids gebouwd waarvan er 1567 gemeten zijn.

Al met al belooft het een spannende serie te worden op het
Alkmaardermeer. Er gaat op hoog niveau gestreden worden om de titel en de blauwe wimpel.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de websites www.vrijheid.org en www.alkmaardermeer.nl.