Ingezonden persbericht


Roosbeef op najaarstour met nieuw album Omdat Ik Dat Wil

Releaseshow bovenzaal Paradiso al uitverkocht, extra optreden in grote zaal (februari 2012)

Roosbeef gaat met het nieuwe album Omdat Ik Dat Wil op tournee. De eerder aangekondigde albumpresentatie in de bovenzaal van Paradiso is inmiddels uitverkocht. De band keert begin volgend jaar terug voor een optreden in de grote zaal van de Amsterdamse poptempel.

Voor het zover is zal Roosbeef een toer maken langs de Nederlandse clubs. De band rond Roos Rebergen begint op 23 september in Bergen op Zoom (Gebouw T) en sluit 30 oktober af in het Haarlemse Patronaat. Kaarten zijn inmiddels beschikbaar in de voorverkoop. Zie onder voor alle data.

Roosbeef's tweede album Omdat Ik Dat wil komt op 2 september uit op Excelsior Recordings. Bij het debuut Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten was verandering het centrale thema. Die veranderingen hebben zich inmiddels allemaal voltrokken. ʻNu gaat het over het leven, verlangens en liefde,ʼ vat Roos de thematiek bondig samen.

De muziek wordt gemaakt door Roos en vier muzikanten, samen de band Roosbeef vormend. Het belang van die muziek als zodanig is toegenomen. De ʻband binnen de bandʼ is sterk. De band beukt meer. De liedjes zijn ʻmeer popmuziekʼ geworden, vindt Roos. Ze roemt de aanwezigheid van de twee Belgen, producer Tom Pintens voorlopig op bas en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) op gitaar, toetsen en ʻvan alles en nog watʼ, naast de vaste kern die er al jaren bij is, drummer Tim van Oosten en gitarist Reinier van den Haak (Krach). ʻAls ik me nu omdraai, dan zie ik al die jongens, en dan voel ik me groot,ʼ bekent ze.

Weg is het vuurrode haar. Wat gebleven is, zijn de melodieën die onmiddellijk in je hoofd moeten gaan zitten. Dat is althans de bedoeling van de maakster en daar is ze verdomd goed in geslaagd.

Tourdata

31-08-11 Amsterdam - Paradiso (kleine zaal, uitverkocht) 03-09-11 Vlieland - Into The Great Wide Open
23-09-11 Bergen op Zoom - Gebouw T
24-09-11 Rotterdam - Rotown
29-09-11 Nijmegen - Doornroosje
06-10-11 Utrecht - Tivoli
12-10-11 Groningen - Vera
21-10-11 Zwolle - Hedon
22-10-11 De Piek - Vlissingen
27-10-11 Den Haag - Paard van Troje
30-10-11 Haarlem - Patronaat
17-02-12 Amsterdam - Paradiso (grote zaal)


Noot voor redacties

+++

Ingezonden persbericht