Gemeente Pekela


Oost-Groningse gemeenten presenteren regio op Emslandschau

Onder het motto âOst Groningen näher als man denkt!â presenteren zeven Oost-Groningse gemeenten zich op de Emslandschau 2011 in het Duitse Lingen.

Deze consumentenbeurs vindt plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 september 2011. Met de deelname brengen de zeven Oost-Groningse gemeenten hun gebied (Oldambt, Westerwolde en de Veenkoloniën) prominent onder de aandacht van onze oosterburen.

De gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde presenteren zich in een ruime stand van 80 vierkante meter. De stand is tot stand gekomen in samenwerking met de ondernemers uit de regio. Die zijn verenigd in Het Blauwe Lint, Toeristisch Veendam, Waar Westerwolde en Tourist Info Westerwolde.

Op de consumentenbeurs staat het toeristisch recreatieve aanbod van Oldambt, de Veenkoloniën en Westerwolde centraal, zoals de prachtige kampeermogelijkheden, cultuurhistorische objecten en fiets- en wandelmogelijkheden. Ook kunnen de bezoekers kennis maken met lekkere streekproducten, die ter plekke bereid worden.

De veelzeggende leus 'Oost-Groningen, näher wie man denkt' is bedoeld om zo veel mogelijk Duitsers over de streep te trekken om op bezoek te komen in de regio Oost Groningen. Naast de stand van de zeven Oostgroningse gemeenten, zijn er tijdens de vierdaagse beurs meer dan 200 stands te bezoeken van de meest uiteenlopende bedrijven, instellingen en overheden.

âTijdens deze 10de Emslandschau krijgen de vele bezoekers ongetwijfeld een goede en verrassende indruk van de vele mogelijkheden die Oldambt, Westerwolde en de Veenkoloniën te bieden hebbenâ, verwacht Simone La Brijn, die namens de genoemde gemeenten projectleider is van de deelname aan de Emslandschau.

De Emslandschau vindt plaats in de Emslandhallen in Lingen en is van donderdag 1 tot en met zondag 4 september 2011 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ⬠5,00 voor volwassenen. Senioren (65+) betalen ⬠4,00. Voor kinderen tot 15 jaar is de toegang gratis.
Â