Syntens

Syntens Innovatiecentrum maakt ondernemers bewust van de mogelijkheden die zij hebben om te innoveren en helpt ondernemers concreet om daarin stappen te zetten die leiden tot resultaat voor de onderneming. Daarom organiseert Syntens regelmatig workshops en bijeenkomsten over actuele onderwerpen. Binnenkort staan in Zuid-Nederland de volgende workshops op het programma (de titels zijn klikbaar voor meer informatie):

Starten met succesvolle internetmarketing 1 september te Venlo Volgens het blad âTijdschrift voor Marketingâ zijn de Nederlandse marketeers van mening dat binnen vijf jaar de helft van de marketinguitgaven naar online activiteiten gaat. Reden genoeg voor een seminar in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg over de kenmerken van succesvolle internetmarketing. Ondernemers die ervan overtuigd zijn dat zij nu en in de toekomst meer kunnen en moeten halen uit marketing via internet zullen aansluiting vinden bij dit seminar.

Snelle groeiers: organisatie in bloei 5 september te Herten Na een tijd van economische recessie en een financiële crisis, is het tijd om weer vooruit te kijken en ambities te gaan waarmaken. Ondernemers die gelijkgestemden willen vinden om mee te sparren over de groei van hun bedrijf, kunnen deelnemen aan deze groeiersworkshops van Syntens. Door deelname aan deze workshop krijgen zij meer inzicht in hun management- en ondernemersvaardigheden zodat deze doeltreffender kunnen worden ingezet.

Succesvol produceren: De basis voor succes start 6 september te âs-Hertogenbosch en 7 september te Venlo
In een cyclus van drie workshops krijgen ondernemers inzicht en handvatten om eigen succes voor een belangrijk deel af te dwingen. Dit wordt bereikt door gericht aan de slag te gaan en suboptimalisatie te voorkomen. Deze workshopcyclus is gebaseerd op het managementboek âSuccesvol producerenâ dat als achtergrondinformatie deel uitmaakt van het studiemateriaal.

Haal meer uit octrooien 8 september te Eindhoven Speciaal voor innovatieve MKB-ers organiseert Syntens de workshop âHaal meer uit octrooienâ. Tijdens deze workshop leren ondernemers hoe zij octrooien effectief kunnen inzetten om een product of productieproces te beschermen. Ook leren zij gebruik te maken van octrooi-informatie voor productontwikkeling. Aan het eind van de dag zullen de resultaten direct worden opgeslagen in een octrooidatabase. De workshop wordt georganiseerd door Syntens en de Kamer van Koophandel en wordt gegeven door een adviseur van Octrooicentrum Nederland.

Slimmer digitaal werken 13 september te Roermond In deze workshop, in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg, worden ondernemers gedurende een kort dagdeel geïnspireerd aan de hand van 59 voorbeelden van interactief zakendoen. Er zal worden gekeken hoe ICT-middelen meerwaarde kunnen creëren voor klanten en daardoor de concurrentiepositie helpen te versterken. Ondernemers gaan naar huis met concrete voorbeelden en een lijst van oplossingen die op hun specifieke situatie van toepassing zijn.

Duurzaam ondernemen 13 september te Steijl
In deze workshop, in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg, worden ondernemers ingewijd in de wereld van het duurzaam ondernemen. Wij nodigen ondernemers graag uit zich te laten inspireren door â49 staaltjes duurzaam ondernemenâ om zo zelf duurzame innovaties, lagere (energie)kosten en een betere concurrentiepositie te realiseren.

SUCCESion: overname â overdracht van uw bedrijf 20 september te Roermond
Bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf is een uitdagende, maar vaak ook moeilijke taak. Speciaal voor deze groep jonge bedrijfsopvolgers hebben Deloitte en Syntens SUCCESsion in het leven geroepen. De bijeenkomsten zijn zowel voor de opvolgers als de overlatende partij.

Meer verkopen door effectief communiceren 21 september te âs-Hertogenbosch
In deze workshop leren ondernemers hoe zij hun boodschap (propositie) kunnen formuleren en deze laten aansluiten bij de belevingswereld en de behoeften van hun klanten. Ook laten wij hen de relatie met de â4Pâsâ (prijs, plaats product en promotie) zien, door stil te staan bij de theorie, praktijk en het resultaat.

Innoveren door sociale media 22 september te Born Tijdens deze workshop, in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg, wordt dieper ingegaan op LinkedIn en Twitter. Ondernemers krijgen antwoord op vragen als âkost het niet teveel tijd, wat levert het op en waar kan ik mijn doelgroep vindenâ. Daarbij worden voorbeelden van ondernemers getoond die reeds met succes gebruik maken van social media en daar zakelijk profijt van hebben.

Zelf op zoek in octrooidatabanken 22 september te Eindhoven Stap voor stap leren ondernemers gericht te zoeken in octrooidatabanken. Zij kunnen deze inzien en gebruiken tijdens productontwikkeling. Voor het zoeken wordt gebruik gemaakt van een databank die vrij toegankelijk is via internet. Basiskennis of
-ervaring op het gebied van octrooien is wenselijk. Voor deze workshop werken Kamer van Koophandel en Syntens samen met NL Octrooicentrum.

Het complete workshopaanbod van Syntens is te vinden op: www.syntens.nl/workshops