MyHeritage.com bereikt 800 miljoen profielen en brengt Family Graph API uit

Nieuwe API platform helpt ontwikkelaars internet familie-vriendelijker te maken

MyHeritage.com houdt wereldwijde competitie voor beste familie app

TEL AVIV, Israel & ALMERE, The Netherlands--(BUSINESS WIRE)-- 20110830 --

MyHeritage.com , 's werelds grootste online familienetwerk, kondigde vandaag de voortdurende snelle groei en de beta release van haar nieuwe Family Graph API platform aan. MyHeritage.com; de toonaangevende online bestemming voor families om hun familiegeschiedenis te onderzoeken, speciale momenten te delen en in contact te blijven, groeit momenteel met meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers en 30 miljoen profielen per maand.

Om families te helpen beter gebruik te maken van hun familierelaties in mobiel en internet, maakt MyHeritage.com haar Family Graph API platform in beta beschikbaar voor ontwikkelaars via www.familygraph.com en houdt zij daarnaast een competitie voor de beste familie applicatie.

De Family Graph API stelt ontwikkelaars groot en klein in staat om een nieuwe generatie van sociale applicaties en diensten te ontwikkelen voor mobiel en internet of bestaande te verbeteren, om zo familievriendelijk te raken en gebruik te maken van de enorme hoeveelheid informatie aan familierelaties op MyHeritage.com.

's Werelds Grootste Familienetwerk

Families over de gehele wereld hebben tezamen bijna 20 miljoen stambomen, 800 miljoen profielen en 125 miljoen foto's gegenereerd en geupload op MyHeritage.com. Er worden een half miljoen verjaardagsherinneringen verstuurd per dag en de website, beschikbaar in 38 talen helpt gebruikers nieuwe familie en voorouders te ontdekken middels ca. 20 miljoen Smart Matches™ per maand.

Family Graph API

De Family Graph is een digitale vertegenwoordiging van onze grote collectie aan familiegegevens uit het verleden en heden. Door ontwikkelaars beveiligde toegang te verlenen tot deze Family Graph API, krijgen families meer baat bij een verrijkte en meer gepersonaliseerde gebruikerservaring op zowel het web als via mobiel.

Elke website or mobiele applicatie kan heel snel familievriendelijk worden door gebruik te maken van de Family Graph API, onderheven aan de toestemming van de gebruiker. De ingewikkelde structuur van familierelaties maakt dat de Family Graph API significant geraffineerder is dan de dimensionale structuur welke mogelijk gebruikt wordt door andere sites of netwerken.

Een paar voorbeelden hoe ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de nieuwe API:

  • E-commerce websites kunnen data verkrijgen over aankomende verjaardagen en jubilea van verwanten en zo snel gepersonaliseerde cadeaus of kaarten aanbieden aan de gebruiker.
  • Websites waar men foto's kan delen kunnen albums van verwanten laten zien aan hun gebruikers die zij niet eerder hebben gezien.
  • Sociale netwerken kunnen de Family Graph gebruiken om nieuwe familierelaties aan hun gebruikers voor te stellen.
  • Websites m.b.t. Familiegeschiedenis kunnen een brug slaan tussen de data op MyHeritage.com en andere familiegeschiedenis producten, databases of websites en hun gebruikers waardevolle Smart Matches™ van MyHeritage.com aanbieden.
  • Samenwerkingen met andere services kunnen tot stand komen om gebruikers nieuwe toegevoegde waarde te bieden. Als voorbeeld kunnen mobiele applicaties informatie van een stamboom genereren en op een kaart tonen waar de familieleden wonen en een gesprek tot stand doen komen waarbij men tevens foto's kan delen.

“Families over de hele wereld gebruiken in toenemende mate het Internet om meer te ontdekken over hun afkomst, herinneringen te delen en in contact te blijven – onze enorme groei bij MyHeritage.com is hier een bewijs van”, zegt Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage.com. “Wij zijn verheugd om gebruikers een familievriendelijke versie aan te bieden van hun favoriete mobiele en web applicaties door ontwikkelaars de Family Graph API aan te bieden. Onze Family Graph API streeft er naar om families dezelfde ervaring te geven als de Social Graph van Facebook dit doet en websites en applicaties helpt socialer en vriend-georienteerder te worden en LinkedIn's API websites de mogelijkheid geeft om zakelijke connecties te verrijken. Wij kijken er naar uit om de creativiteit van ontwikkelaars los te laten hierop en spannende nieuwe applicaties te ontwikkelen en verbeteringen op bestaande diensten aan te brengen.”

Alle gebruikersinformatie is prive en beveiligd

Al het gebruik van familiedata is onderheven aan de toestemming van de gebruiker. Geen toegang is mogelijk buiten de gegevens van iemands eigen familie.

Competitie voor ontwikkelaars

Om de beta release in te luiden organiseert MyHeritage.com een competitie die 1 September 2011 van start gaat, speciaal voor ontwikkelaars over de hele wereld om de beste app voor families te ontwikkelen middels de Family Graph API en kans te maken op $ 10,000. De winnaar wordt voor het eind van 2011 bekend gemaakt.

Aanmelden

Voor nadere technische informatie over de API, inclusief documentatie en voorbeeld applicaties en voor gratis deelname aan de competitie kunnen geïnteresseerde partijen de volgende site bezoeken: www.familygraph.com.

Over MyHeritage.com:

MyHeritage.com is het populairste online familienetwerk. Miljoenen families over de hele wereld genieten van een besloten en gratis omgeving voor hun families om in contact te blijven en hun afkomst te etaleren. De Smart Matching™ technologie van MyHeritage.com stelt gebruikers in staat om op een spannende en innovatieve wijze, verwanten te vinden en hun familiegeschiedenis te ontdekken. Met alle familiegegevens bewaard in een veilige omgeving, is MyHeritage.com de ideale plek om familiefoto's te delen, speciale familiemomenten te herdenken en te vieren. Met 800 miljoen profielen en meer dan 19 miljoen stambomen, beschikbaar in 38 talen maakt MyHeritage.- com familie herenigingen wereldwijd mogelijk. Bekijk voor meer informatie www.myheritage.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6835039&lang=nl

CONTACT:
Denie Kasan
Country Manager Nederland
Phone: +31 (0)36-3109088

Email: denie@myheritage.com