Gemeente Venray


30 augustus 2011

Venray Bloeit op VenrayPlein

Venrayse ondernemers en organisaties die samenwerken in het promoten van Venray. Dat is het idee achter Venray Bloeit. Uit deze gedachte is het VenrayPlein uit ontstaan, dat zich voor het eerst presenteert tijdens de Familiebeurs in Evenementenhal Venray op 2, 3 en 4 september.

Het VenrayPlein is een initiatief van het Toeristisch Platform Venray. De campagne Venray Bloeit past daar uitstekend bij, vindt het platform. Door de uitingen van Venray Bloeit op te nemen op de standwand, neemt VenrayPlein deze campagne mee naar alle beurzen, evenementen en andersoortige bijeenkomsten die VenrayPlein bezoekt. Daarmee wordt een breed publiek bereikt met een campagne ten gunste van alle Venrayse ondernemingen en organisaties. Het VenrayPlein is het eerste initiatief dat onder de vlag van Venray Bloeit naar buiten treedt.

"Met het VenrayPlein willen we op een uniforme en kostenbewuste manier Venray promoten", legt Trudy Steeghs van Toeristisch Platform uit. "Het promoten via een beurs of evenement is iets wat doorgaans alleen voor grote bedrijven is weggelegd. Door samen te werken krijgen nu ook kleinere ondernemers en organisaties de mogelijkheid om te promoten op een beurs. Vaak zijn namelijk niet alleen de kosten voor een klein bedrijf een probleem, ook de beursbezetting valt vaak niet mee als je als ondernemer alleen of met enkele medewerkers je bedrijf runt." Wethouder Jan Loonen juicht het initiatief van harte toe. "Het VenrayPlein past helemaal bij wat ons met Venray Bloeit voor ogen staat. Als klein bedrijf is het vaak moeilijk de aandacht te trekken tussen alle grote bedrijven. Door samen te werken in promotie is dat nu ook meer voor kleinere bedrijven weggelegd. De gezamenlijke kosten zijn lager en de beursbezetting kan onderling geregeld worden. Bovendien trek je door als groot geheel naar buiten te treden meer aandacht."

De coördinatie voor het VenrayPlein ligt vooralsnog bij Rijk van Venray. De kosten van het beursdeelname worden deels doorberekend aan de beursdeelnemers. Door middel van een beurskalender wordt bekeken waar de stands ingezet kunnen worden.