Hogeschool van Utrecht



1 September 2011

Ellen Hilhorst benoemd als instituutsdirecteur Life Sciences & Chemistry bij Hogeschool Utrecht

Het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht (HU) heeft dr. E. (Ellen) Hilhorst benoemd als instituutsdirecteur Life Sciences & Chemistry. Zij neemt per 1 december de taken over van de huidige interim directeur, Hans Hoogendoorn.

Ellen Hilhorst werkt sinds 2003 als onderwijsmanager Hoger Laboratorium Onderwijs bij de hogeschool Leiden. Zij is tevens voorzitter van het Domein Applied Science, het samenwerkingsverband van hogescholen met opleidingen op dit gebied. Eerder was zij werkzaam als manager Analytical Chemistry bij OctoPlus Development B.V. en bij DSM Delft in diverse functies. Zij studeerde chemie aan de Universiteit van Amsterdam (met als bijvak microbiologie), waar zij promoveerde in 1993.

Ellen Hilhorst over haar benoeming bij de HU: "Mijn ambitie is te zorgen voor een goede verbinding tussen het contractonderwijs, de bacheloropleidingen, de beroepspraktijk en het onderzoek. Mijn eigen jarenlange ervaring in de beroepspraktijk, in het onderzoek en in het beroepsonderwijs komt daarbij natuurlijk goed van pas. In de functie van onderwijsmanager heb ik ook een goed inzicht gekregen in de onderwijsondersteunende processen die heel belangrijk zijn om onderwijs van hoog niveau aan te kunnen bieden. In mijn vakgebied hebben de ILC opleidingen van Hogeschool Utrecht een hele goede naam en ik heb er erg veel zin in.'