Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst gaat aanpassen van eigen woningen voor toekomstige zorgbehoeften promoten

Dit najaar start de gemeente Bronckhorst een campagne om inwoners bewust te maken op welke manier zij langer kunnen blijven wonen in hun eigen woning. B en w besloten hier vandaag toe. Gezien de demografisch ontwikkelingen heeft Bronckhorst voor de toekomst beperkte mogelijkheden voor nieuwbouw. Ook verandert langzaam maar zeker de samenstelling van de bevolking door toename van het aantal senioren. Uit onderzoek blijkt dat 57% van de Bronckhorster koopwoningen potentieel geschikt is voor aanpassing, zodanig dat de eigenaar als toekomstig senior of zorgbehoevende langer in de woning kan blijven wonen. Woningeigenaren hebben een eigen verantwoordelijkheid op dit punt. Niet alle huisbezitters denken na over de fysieke beperkingen die het ouder worden met zich mee kunnen brengen en de eisen die dan aan de woning worden gesteld.

Huurwoningen
Voor de aanpassingsmogelijkheden van huizen in de huursector voert de gemeente nauw overleg met de woningcorporaties Sité en ProWonen.

Enquête
Begin september verspreidt de gemeente onder 500 55+-ers een brief waarin een telefonische enquête wordt aangekondigd. De personen die we bellen, leggen wij een aantal vragen voor over in hoeverre zij bekend zijn met de mogelijkheden voor het aanpassen van de eigen woning. Op basis van de resultaten van de enquête wordt de bewustwordingscampagne opgezet. De kosten van de campagne bedragen E 17.950, waarvoor bij de provincie subsidie is aangevraagd.

Hengelo (Gld), 30 augustus 2011