Persbericht

Citrix stelt cloud open voor VMware-klanten

~ Laatste CloudStack release brengt vooraanstaand open source cloud platform naar gebruikers VMware vSphere en OracleVM ~

Vianen, 30 augustus 2011 ­ Citrix Systems introduceert een nieuwe versie van CloudStack(TM), waarmee ondersteuning wordt geboden aan zowel de hypervisors van VMware vSphere als Oracle VM. Klanten van VMware en Oracle kunnen hiermee hun gevirtualiseerde servers beheren als een hoog beschikbare en schaalbare cloud computing omgeving.

Citrix CloudStack is niet alleen een traditioneel enterprise servervirtualisatieplatform met daar bovenop een cloudmanagement-laag; het is een productie-klaar, gratis en open source cloudinfrastructuurplatform dat allerlei soorten aanbieders helpt om schaalbare, veilige en open cloud-diensten eenvoudig en kosteneffectief in te zetten en te beheren. De nieuwe release is gebaseerd op dezelfde CloudStack-oplossing die eerder is gebruikt door een aantal van de grootste en meest succesvolle publieke clouds ter wereld om nieuwe cloud-diensten tot vijftig keer sneller uit te rollen en is twintig procent goedkoper dan alternatieve oplossingen . Dit is de eerste release van het product sinds de aankoop van Cloud.com door Citrix in juli dit jaar.

Omdat Citrix weet dat het tegenwoordig lastig is voor organisaties om hun eigen IaaS cloud-omgeving te bouwen, biedt Citrix CloudStack gebruikers de snelste weg naar de cloud door het aanbieden van de meest geavanceerde softwaretechnieken om schaalbare en betrouwbare cloud computing omgevingen te bouwen. Meer dan 60 clouds van grote omvang zijn al ontwikkeld met behulp van de open source CloudStack, waaronder GoDaddy, GreenQloud, KT, Nokia, Tata Communications and Zynga.

"vTax" Break
Door het aanbieden van een cloud-platform dat werkt met alle grote enterprise virtualisatie-technologieën, kunnen gebruikers van Citrix CloudStack hun bestaande virtualisatie-investeringen conserveren - ongeacht of ze KVM, Oracle VM, vSphere, XenServer®, of een mix van deze technologieën gebruiken. Tegelijkertijd kunnen ze hun virtuele infrastructuur gewoon laten groeien. Vooral VMware-gebruikers profiteren als ze ervoor kiezen Citrix CloudStack over vCloud Director in te zetten als hun cloud-platform van voorkeur. Door Citrix CloudStack te gebruiken, worden VMware-klanten niet alleen vrijgesteld van de eigendomskosten die VMware oplegt voor zijn platform, maar halen ze ook voordeel uit de toegevoegde flexibiliteit en controle van de nieuwe oplossing. Ook vermindert Citrix CloudStack de financiële impact van de "vTax," een term die gebruikt wordt door veel cloud- en virtualisatie communities als verwijzing naar de laatste update van het VMware vSphere 5 licentiemodel waarin extra kosten worden toegevoegd aan bestaande cloud- en virtualisatie-implementaties. Omdat CloudStack meerdere hypervisors in dezelfde cloud ondersteunt, kunnen VMware-klanten hun virtualisatie-technologieën mixen en laten passen bij dezelfde cloud-omgeving terwijl kosten en business value geoptimaliseerd worden.

Deze laatste release van CloudStack is een vervolg op Citrix' inspanningen om VMware-klanten een open source keuze te bieden wanneer ze clouds bouwen op vSphere. Als aanvulling op de verhoogde ondersteuning voor vSphere en Oracle VM, werkt de nieuwe versie van Citrix CloudStack ook met bare metal provisioning, waarbij gebruikers de flexibiliteit van hun cloud omgeving kunnen verhogen door workloads op een fysieke server zonder hypervisor te leveren en te beheren.

Beschikbaarheid
Citrix CloudStack met ondersteuning van VMware vSphere en bare metal provisioning is per direct beschikbaar en gratis te downloaden op CloudStack.org of als een commercieel ondersteunde oplossing van Citrix. Oracle VM ondersteuning is beschikbaar in oktober, gevolgd door Microsoft Hyper-V later in het vierde kwartaal. CloudStack kan on-premise of als een hosted cloud-dienst ingezet worden.

Gerelateerde links

* Expert Blog: CloudStack, het best bewaarde geheim in Cloud Computing
* Aankondiging: Citrix maakt overname Cloud.com bekend
* Expert Blog: OSCON 2011 - Open Source schittert in the Cloud
* Expert Blog: Citrix en CloudStack, de ultieme combinatie
* Expert Blog: CloudStack en OpenStack samenbrengen

Volg ons online

* Twitter: @CitrixEvents, @CitrixCloud, @Ulander, @Reillyusa @cloudstack, @mrhinkle
* CloudStack.org: the free and open source community