Gemeente Lansingerland

Update werkzaamheden centrum Bleiswijk

Centrum Bleiswijk gewoon bereikbaar!!

Op dit moment worden gelijktijdig diverse projecten in het centrum van Bleiswijk uitgevoerd. Zo zijn er de projecten Dorpsstraat, De Plaats en is een start gemaakt met het vervangen van de gas- en waterleiding in de Zeeheldenbuurt. Kortom, veel werkzaamheden op een betrekkelijk klein gebied!

Voortdurend vindt onderlinge afstemming van de projecten plaats. Zo is er sprake van een omleiding via de Heulslootweg, Edisonlaan, IJsvogellaan en Lijsterlaan (v.v) zodat het doorgaande verkeer zoveel mogelijk buiten de kern van Bleiswijk om gaat.

Daarnaast staat er een P-route die aangeeft hoe de parkeerplaatsen bij de winkels bereikbaar zijn. Ook voor fietsers is er een aparte omleiding. Een veilige afwikkeling van al het verkeer staat voorop.

Veel winkeliers hebben flyers opgehangen waarop de aanwezige omleidingroutes zijn aangegeven. De laatste flyer is ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.lansingerland.nl, onder werk aan de weg, of op de website van de winkeliersvereniging Bleiswijk.

Saneringswerkzaamheden
Uit bodemonderzoek is gebleken dat de bodem in het herinrichtingsgebied van de Dorpsstraat in Bleiswijk niet overal even schoon is. Er is een beperkte verontreiniging aangetroffen. Vastgesteld is dat de verontreiniging absoluut niet ernstig is en geen gevolgen heeft voor de volksgezondheid. De aannemer mag de grond die uitgegraven wordt, weer in de Dorpsstraat hergebruiken.

Volgens de arbeidsomstandighedenwet moet de uitvoerende aannemer op de betreffende locatie wél maatregelen voor zijn werknemers nemen. Deze maatregelen zijn deels zichtbaar: afgezet werkgebied, aangepaste werkkleding, wasruimte. De benodigde werkzaamheden vinden binnen de hekken plaats. Voor bewoners en winkelend publiek is er geen reden tot zorg.

Oude wegverharding aangetroffen onder Dorpsstraat De aannemer is in de eerste week van de uitvoering van het werk aan de Dorpsstraat, nabij de Jumbo, onverwacht gestuit op een wegverharding uit de 19^de eeuw. Steekproeven en bodemonderzoeken die voorafgaand aan de werkzaamheden hebben plaatsgevonden, hebben deze verharding niet aangetoond. De gemeente Lansingerland heeft de archeologische dienst van de provincie Zuid-Holland over deze bodemvondst geïnformeerd. De archeologische dienst heeft richtlijnen meegeven voor de wijze waarop de aannemer zijn werk moet uitvoeren. We zullen u over de ontwikkelingen blijven informeren.

Vragen
Mocht u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aan de Dorpsstraat nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het callcenter van de gemeente Lansingerland, telefoonnummer (010) 800 40 00. Ook kunt u een afspraak maken met de projectbegeleiding om zaken te bespreken. Dit kan tijden het inloopspreekuur op woensdagochtend van 09.00 en 11.00 uur in het gemeentehuis in Bleiswijk.