Connexxion


Eerste Breaxx winkel opent officieel haar deuren

Onder luid applaus van reizigers en genodigden knipten Theo Schouten, portefeuillehouder Regio Twente, en Hubert Guyot, CEO Connexxion, afgelopen maandag een lint door om de eerste Breaxx winkel in Enschede officieel te openen.

Een modern ingerichte gemakswinkel waar reizigers hun koffie en hun broodje kunnen halen, maar ook terecht kunnen voor magazines, drogisterij-artikelen, wenskaarten, sigaretten, ov-informatie, wifi en zelfs hun mobiel kunnen opladen.

"De Breaxx winkel is een nieuw concept. We willen de busreiziger meer dan openbaar vervoer brengen, we gaan voor een `ov beleving'," zegt Marco Rine, Directeur Commercie. "De winkels zijn van alle gemakken voorzien. Via Connexxion TV informeren we reizigers uitgebreid over acties en aanbiedingen op het Breaxx assortiment en bieden wij nieuws en entertainment. Daarnaast is er een scherm met actuele vertrektijden van de bussen, zodat ze deze nooit kunnen missen. In de Breaxx winkel kan de reiziger dus warm, droog en onder het genot van een lekkere kop koffie of ander drankje en broodje wachten op zijn bus."

"Enschede is de eerste Breaxx winkel die zijn deuren opent. Eind september willen we in Alkmaar een winkel openen en dit jaar ook nog een winkel in Haarlem. Het is nog steeds een proef, maar als deze slaagt, willen we de Breaxx winkels over heel Nederland uitrollen."