Politie Zaanstreek-waterland

(update) Drie verdachten van heling aangehouden

Wormerveer, 30-08-2011 o De recherche onderzocht de zaak van de drie mannen die afgelopen vrijdag zijn aangehouden op de Marktstraat in Wormer.

Tijdens het verhoor bekenden twee verdachten schuldig te zijn aan een woninginbraak. De derde verdachte gaf toe dat hij de gestolen goederen had gekocht. De recherche deed verder onderzoek en hield nog twee verdachten aan. Een 31-jarige man uit Wormer werd afgelopen zaterdag aangehouden en ook hij bekende schuldig te zijn aan de woninginbraak. Een 25-jarige man uit Krommenie werd dinsdag aangehouden. Hij ontkent iets te maken te hebben met de inbraak.

Agenten controleerden vrijdagavond de bestuurder van een auto tijdens een verkeerscontrole en troffen goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig waren. De drie mannelijke inzittenden van de auto uit Zaanstad (31, 45 en 38-jaar) zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Deze drie verdachten zijn inmiddels heengezonden. De andere twee worden binnenkort voorgeleid bij de rechter-commissaris in Haarlem. De gestolen goederen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De recherche maakt proces-verbaal op tegen alle vijf de verdachten.