Politie Gelderland-Midden

Overval taxichauffeur opgelost

Publicatiedatum: 30-8-2011 13:23:07

ARNHEM - Met de aanhouding van een 21-jarige Arnhemmer denkt de recherche de overval op een taxichauffeur in oktober 2010 op de Jachthoornlaan in de wijk Het Dorp in Arnhem te hebben opgelost. De recherche kwam de man op het spoor dankzij een match met een DNA-spoor.

De Arnhemmer zat al gedetineerd voor andere overvallen. Dankzij de match met een DNA spoor, dat tijdens het onderzoek werd gevonden, kon de recherche de man maandag 29 augustus in het Huis van Bewaring over de zaak aan de tand voelen. De Arnhemmer weigerde echter een verklaring af te leggen.

Zonder buit
De overval werd gepleegd in de late avonduren van donderdag 14 oktober, nadat de taxichauffeur twee passagiers had opgepikt vanuit het centrum van Arnhem. Via de Amsterdamseweg ging de rit naar de Jachthoornlaan in de wijk Het Dorp, waar een van de passagiers een vuurwapen trok en de chauffeur bedreigde. De chauffeur zag echter kans te vluchten, waardoor de daders het zonder geld moesten stellen. Van de 21-jarige Arnhemmer werd DNA aangetroffen, van de andere dader ontbreekt nog elk spoor. (2010115448-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---