Gemeente Lopik

Papiercontainers voor Benschop

Inwoners van Benschop ontvangen binnenkort op proef een blauwe container voor oud papier en karton.

Vrijwilligers van Muziekvereniging 'Onderling Genoegen' hebben in Benschop jarenlang maandelijks oud papier opgehaald. Helaas loopt de opbrengst aan oud papier terug. Deels komt dit doordat er steeds minder papier wordt gebruikt door de digitalisering. Maar helaas verdwijnt er ook nog veel papier in het restafval. Dat is zonde want dat papier wordt verbrand en kan dan niet worden hergebruikt. Naast de negatieve gevolgen voor het milieu is het ook slecht voor uw portemonnee, want het verbranden kost geld. Oud papier dat apart wordt ingezameld brengt geld op. Een deel van het geld gaat naar de muziekvereniging en een deel vloeit terug in de afvalstoffenheffing. Als gemeente mogen wij geen geld overhouden aan de afvalinzameling. De afvalstoffenheffing moet dus kostendekkend zijn. Een betere afvalscheiding heeft direct effect op de hoogte van de afvalstoffenheffing.

Om het eenvoudiger te maken papier apart te houden en aan te bieden houdt de gemeente Lopik een proef met een speciale papiercontainer (kliko). Deze papiercontainer lijkt op de grijze container maar is kleiner en heeft een blauw deksel. Alle huishoudens in het inzamelgebied van Muziekvereniging 'Onderling Genoegen' krijgen tussen 7 en 9 september 2011 zo'n minicontainer. De inzameldag voor oud papier blijft hetzelfde, namelijk de eerste zaterdag van de maand. Vanaf 1 oktober 2011 zal de gemeente Lopik de papiercontainers legen.

In het najaar van 2012 zal de gemeente Lopik op basis van de inzamelresultaten en de mening van de gebruikers bekijken of de proef wordt omgezet in een definitieve situatie. Mogelijk krijgen dan alle inwoners van de gemeente Lopik een papiercontainer.

Als u vragen of opmerkingen heeft dan kunt u contact opnemen met de heer M. Vergouw via tel. (0348) 55 42 63. E-mailen mag natuurlijk ook naar buitendienst@lopik.nl.