Gemeente Utrechtse Heuvelrug


RSD Kromme Rijn Heuvelrug werkt alleen nog op afspraak

Vanaf 1 september werkt de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) alleen nog op afspraak.

Tot die tijd moesten mensen die een bijstandsuitkering wilden aanvragen, zich melden bij de RSD in Zeist, en wachten totdat zij aan de beurt waren voor een eerste gesprek. Met het werken op afspraak worden lange wachttijden voorkomen. Denkt u dat u recht heeft op een bijstandsuitkering? Bel dan naar het (gratis) spreekuur van de RSD. Dit kan iedere werkdag tussen 9.00 - 11.00 uur op 0800 - 692 95 95. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Kijk voor meer informatie over een bijstandsuitkering aanvragen op: www.rsdkrh.nl .

Hoe vraag ik een bijstandsuitkering aan?
Als u denkt dat u recht heeft op een bijstandsuitkering, bel dan naar het (gratis) spreekuur van de RSD. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 - 11.00 uur op 0800 - 692 95 95. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Als uit dit telefoongesprek blijkt dat u mogelijk recht heeft op een bijstandsuitkering, dan maakt de RSD met u een afspraak voor een eerste gesprek. Dit gesprek gaat over uw financiële situatie, uw woonsituatie en de mogelijkheden die u heeft om (weer) aan het werk te gaan.

Inschrijven via werk.nl
U bent verplicht om zich vóór dit eerste gesprek als werkzoekende in te schrijven via www.werk.nl . Tijdens dit gesprek bij de RSD neemt u uw bewijs van inschrijving als werkzoekende mee en een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart).

Partner mee naar het gesprek
Heeft u een partner waarmee u in één huis woont? Dan moet hij/zij meekomen naar het eerste gesprek én hier een geldig paspoort of identiteitskaart kunnen laten zien. Als uw partner werkzoekend is, dan moet hij/zij ook een bewijs van inschrijving bij www.werk.nl meenemen.