Nederlands Uitgeversverbond

Expeditie Bladenmaken 2011 voor schrijvende redacteuren


* 4 mei 2011

*

Dit jaar vindt al weer voor de 7de keer de Expeditie Bladenmaken plaats; een zeer succesvolle, educatieve week vol workshops en presentaties speciaal georganiseerd voor schrijvende (freelance) redacteuren werkzaam voor publieks- en opinietijdschriften, omroepbladen of sponsored magazines met maximaal 2 jaar werkervaring.

De eerste etappe gaat van start op maandag 29 augustus en deze redactionele 'survivaltocht' eindigt op vrijdagmiddag 2 september 2011. Gedurende de expeditieweek overnachten de 20 deelnemers in een hotel.

Deelnemers
Tijdens de Expeditie Bladenmaken krijgen 20 (freelance) redacteuren van publieks- en opinietijdschriften, omroepbladen of sponsored magazines de kans hun redactionele talenten verder te ontwikkelen. Deze intensieve week biedt elke dag nieuwe, bijzondere ervaringen, waarbij het aanscherpen en verbreden van je journalistieke vaardigheden, het stimuleren van je creativiteit en het delen van je kennis en ervaring met kopstukken uit het vak centraal staan.

Thema's
Elke dag liggen de ontmoetingen en activiteiten in het verlengde van een specifiek thema. Ook de locaties wisselen per dag en liggen in en rond het centrum van Amsterdam. Gedurende de avonduren gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met een opdracht die ze op de vrijdag presenteren aan de vijf daggidsen.

Inschrijven
Schrijvende (freelance) redacteuren met maximaal 2 jaar werkervaring die werkzaam zijn voor publieks- en opinietijdschriften, omroepbladen of sponsored magazines en geen chef-functie vervullen, kunnen kosteloos deelnemen. Belangstellenden kunnen het inschrijfformulier hier downloaden.
Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 10 juni 2011.

De Expeditie Bladenmaken is een initiatief van de Commissie Onderwijsfonds Publiekstijdschriften (COP), waarin de NVJ en de Groep Publiekstijdschriften van het NUV zijn vertegenwoordigd.