Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van poging verkrachting

Eindhoven Tongelre , 28-08-2011 o Een 23-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs is, nadat zij vertrokken was van dancefestival Summerdreamers, zaterdagavond rond 22.15 uur door drie onbekende mannen in een auto getrokken en meegenomen. Korte tijd later kon zij deze auto verlaten, maar vond buiten de auto een poging verkrachting plaats.

De vrouw liep rond 22.15 uur over de Sumatralaan op weg naar een geparkeerde auto. Drie mannen vielen haar plotseling lastig en pakten haar vast. Vervolgens is zij in een donkerkleurige auto getrokken. Na een stukje rijden, stopte auto (vermoedelijk) op de hoek Sumatralaan/Van Oldenbarneveltlaan. Hier stapt de vrouw uit, maar werd tegen de grond gewerkt en is geprobeerd haar te verkrachten. Plotseling hielden de mannen op en lieten de vrouw daar achter.

Het slachtoffer liep terug richting de Karpendonkse Hoeve. Daar werd zij opgevangen door een onbekende vrouw met haar vriend. De man heeft melding gemaakt bij de politie, maar zijn telefoon was leeg. De politie komt graag in contact met deze twee mensen.

Signalement:

Van de daders is bekend dat zij allen ongeveer 25 jaar zijn. Twee van hen hebben een blanke huidskleur, één man is licht getint. De auto is donker van kleur, met kofferbak, mogelijk een BMW uit de 3 serie.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk hebben gezien dat de vrouw werd lastiggevallen, in de auto werd getrokken en het moment na het verlaten van de auto. Dit incident heeft zich afgespeeld tussen 22.15 uur en 22.45 uur rond de Sumatralaan, de Karpendonksehoeve en de Van Oldebarneveltlaan.Deze getuigen kunnen contact opnemen met de Gezamenlijke Recherche Eindhoven via 0900-8844. Informatie anoniem doorgeven kan door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.