Persbericht

Jeroen Bleekemolen grijpt nipt naast podium in Porsche Supercup Sebastiaan Bleekemolen 8e op Spa-Francorchamps, Patrick Huisman bestolen van podiumplek

Spa-Francorchamps, 28 augustus 2011 - Aevitae Bleekemolen Racing heeft zich tijdens de Porsche Supercup-race op het fameuze circuit van Spa-Francorchamps uitstekend gemanifesteerd. Sebastiaan Bleekemolen reed een zeer degelijke race en kwam als achtste over de finish. "Ik ben erg tevreden met mijn race. Ik kon de snelheid van de kopgroep prima volgen en reed een foutloze race." Voor Aevitae Bleekemolen Racing-coureur Patrick Huisman waren de druiven zuur. "Ik was op weg naar een zekere podiumplek toen René Rast mij vol op het achterwiel raakte. Ik spinde en was meteen kansloos voor een goed resultaat", baalde de meervoudig Porsche Supercup-kampioen na de race. Bas Schothorst debuteerde in het veld van 23 Porsches op een nette 15e positie. Sebastiaans broer Jeroen Bleekemolen miste als de nummer vier nipt het ereschavot.

Voor Sebastiaan Bleekemolen begon het raceweekend uitstekend. "In de vrije training zette ik op een natte baan in het 23 internationale topcoureurs tellende deelnemersveld een 5de tijd neer'', keek de Haarlemmer terug naar de vrijdag. "Ook tijdens de kwalificatie ging het op alweer een natte baan prima. Helaas was er toen ik mijn snelste ronde wilde zetten een gele vlagsituatie, waardoor ik niet optimaal gebruik heb kunnen maken van mijn tweede setje nieuwe banden. Er had zeker meer in gezeten dan de negende startpositie."

Goed voorgevoel
Patrick Huisman had het tijdens de kwalificatie ook helemaal naar zijn zin. "Het ging ontzettend lekker, de auto was perfect en ik kon een uitstekende rondetijd noteren, goed voor de tweede positie achter de Pool Kuba Giermaziak. Ik heb echt enorme zin in de race en voel aan mezelf en aan de auto dat een podiumplek mogelijk moet zijn", sprak Huisman zijn vertrouwen op een goede afloop uit.

Eindelijk droog
Tijdens de wedstrijd kon Sebastiaan Bleekemolen probleemloos aanhaken bij de rijders voor hem. "De omstandigheden op de baan waren nu heel anders omdat het voor het eerst van het hele weekend droog was.

Daar moesten we ons even op aanpassen, maar dat lukte prima en ik kon nagenoeg dezelfde rondetijden rijden als de rijders voor mij. Ik reed in de beginfase zelfs even voor klassementsleider Sean Edwards. Uiteindelijk bleek de achtste positie voor mij het hoogst haalbare," was de Haarlemmer realistisch.

Huisman krijgt tik
Patrick Huisman was bij de start van de race uitstekend weg en kon zijn Porsche zelfs naast die van Giermaziak plaatsen. Omdat de Pool op de betere lijn reed kon die de leiding echter houden en begon Huisman de 11 ronden durende race als tweede. Die positie kon hij probleemloos vasthouden, totdat regerend Supercup-kampioen René Rast na enkele ronden aansluiting vond. "In een korte bocht naar rechts raakte Rast mij vol op het wiel, waardoor mijn auto in de rondte ging en ik naast de baan kwam. Ik werd door bijna het hele veld gepasseerd en kon pas als 15e weer mijn race vervolgen. Hoe ik me toen voelde kun je je wel voorstellen", sprak een teleurgestelde Huisman na de race. De wedstrijdleiding plaatste het voorval 'under investigation', maar besliste na afloop van de race dat het een race-incident was en bestrafte Rast derhalve niet. Huisman kon nog enkele posities goedmaken en finishte als elfde.

Uitslag Porsche Supercup Spa-Francorchamps 2011

1. Kuba Giermaziak, 11 ronden in 26:58.941; 2. René Rast, +0.531; 3. Nick Tandy, +4.091; 4. Jeroen Bleekemolen, +5.118; 8. Sebastiaan Bleekemolen, +12.911; 11. Patrick Huisman, +19.485; 15. Bas Schothorst,+44.154