Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 28 augustus

Noord-Holland Noord, 28-08-2011 o 14.00 uur

Rijbewijs ingevorderd

Slootdorp, vrijdag 26 augustus 2011.

Rond 17.00 uur heeft de politie op de Slootweg een 49-jarige man uit Hippolytushoef aangehouden omdat hij te hard reed op zijn motor. De man werd geklokt op 135 km/u waar 80 maximaal is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles

Alkmaar, zaterdag 27 augustus 2001.

Tussen 18.30 en 22.00 uur heeft de politie op de Vondelstraat een alcoholcontrole gehouden. Twee bestuurders kregen een rijverbod omdat ze teveel hadden gedronken. De controle ging van 23.00 tot 01.15 uur verder op de Nieuwe Schermerweg. Een persoon had ruim twee keer teveel gedronken en kon zijn rijbewijs inleveren. In totaal hebben 1050 bestuurders de blaastest gedaan. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grootebroek, zaterdag 27 augustus 2011.

Om 23.20 uur heeft de politie op de Zesstedenweg een 41-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een agent zag dat de man over de weg slingerde en op rare momenten remde. Hierop is hij staande gehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Woninginbraken

Hoorn, vrijdag 26 augustus 2011.

Tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 3.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Boedijnhof. Twee verdachten, een 21-jarige man uit Hoorn en een 20-jarige vrouw uit Oosterblokker, konden zaterdagmiddag worden aangehouden.

Uit de woning aan de Boedijnhof werden veel spullen ontvreemd zoals een bed, een dressoir en een spiegel. Omdat er geen braakschade was, kwamen als snel bekenden van de slachtoffers in beeld. Alle gestolen spullen lagen in de woning van de verdachten en werden door de politie in beslag genomen. De verdachten meldden zich later bij de politie om de nieuwe sleutel van hun woning op te halen. Daarop zijn ze aangehouden en is proces-verbaal tegen ze opgemaakt.

Den Helder, vrijdag 26 augustus 2011.

Tussen vrijdagmiddag 15.35 uur en 18.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Fabrieksgracht. De dieven kwamen binnen door het forceren van een raam en haalden de hele woning overhoop. Het is nog niet bekend of er spullen zijn ontvreemd.

Zwaag, zondag 28 augustus 2011.

Rond 7.00 uur ontdekten bewoners van een woning aan het Hoefijzer dat er was inbroken. De dieven kwamen binnen via een keukenraam. Het is nog niet bekend of er spullen zijn ontvreemd.

Heerhugowaard, zaterdag 27 augustus 2011.

Bij een woning aan de Bilderdijkstraat is op zaterdag tussen 1.00 en 7.30 uur ingebroken. Er zaten gaatjes in het kozijn. De dieven maakten lades open en op de oprit van het huis lagen spullen uit het huis. Het is nog niet duidelijk of de dieven buit hebben gemaakt.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 27 augustus 2011.

Zaterdagochtend ontdekten de bewoners dat was ingebroken bij een woning aan de Berkenhof. De dieven kwamen binnen via een klapraam. Het is nog niet bekend of en wat de dieven hebben buitgemaakt.

Hoorn, zondag 28 augustus 2011.

Rond 00.30 uur ontdekten bewoners van een woning aan de Lambert Meliszweg dat er dieven in hun woning waren geweest. De tv was weg en de boel is overhoop gegooid. De dieven kwamen binnen via een deur.

Heiloo, vrijdag 26 augustus 2011.

Tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdag 5.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Bayershoffweg. De dieven kwamen binnen via een raam bij de voordeur. Zij gingen er onder andere vandoor met sieraden en een auto, een groene Peogeot 206 met kenteken 93-GP-XB.

Heerhugowaard, zaterdag 27 augustus 2011.

Tussen zaterdag 17.15 en zondag 1.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Boomerwaalstraat. De dieven kwamen binnen via een raam en gingen er vandoor met onder andere en spelcomputer en laptop computer.

Opperdoes, zaterdag 27 augustus 2011.

Tussen zaterdag 11.20 uur en zondag 1.10 uur is ingebroken bij een woning aan het Oosteinde. De dieven kwamen binnen via een raampje aan de voorzijde. Ze gingen er vandoor met geld.

Den Helder, zaterdag 27 augustus 2011.

Bij een woning aan de Stadhouder Willemstraat is inbroken tussen 15.30 en 17.30 uur. De woning is overhoop gehaald en de dieven gingen er vandoor met onder andere sieraden. Vermoedelijk kwamen de dieven binnen via de achterdeur.

Zwaag, zondag 28 augustus 2011.

Bij een woning aan de Stijgbeugel hebben dieven tussen 4.50 en 5.10 geprobeerd in te breken. Een bewoner werd wakker van de breekgeluiden, keek uit zijn raam en zag dat een onbekend persoon bij zijn buren op de stoep stond. De dieven, twee personen gingen er vandoor in een cremekleurige personenauto. Een van de verdachten is een 20 tot 25 jarige man. Hij droeg een wit petje, spijkerjas en donkere broek. Volgens de getuige had een man een Pools uiterlijk. Agenten hebben met meerdere autos de omgeving afgezocht.

Den Helder, zaterdag 27 augustus 2011.

Tussen 17.30 en 19.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Meeuwenstraat. De dieven haalden alles overhoop en gingen er vandoor met sieraden en geld. Ze kwamen binnen via de voordeur.

De politie onderzoekt alle woninginbraken en is op zoek naar eventuele getuigen. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord of herkent u het signalement van verdachten, neem dan contact op met de politie, tel: 0900 8844.

Inbrekers overlopen bij vakantiecentrum

De Cocksdorp, zaterdag 27 augustus.

Bij een vakantiecentrum zijn tussen 14.15 en 14.20 uur drie inbrekers overlopen. Zij waren bezig met het stelen van geld uit een kluis toen zij door een medewerkster werden overlopen. Medewerkers gingen nog achter de mannen aan, maar konden hen niet tegenhouden. Agenten hebben op het eiland, met name bij de boot naar Den Helder nog naar de mannen en hun voertuig, een donkergekleurde VW transporter gezocht, maar hen nog niet aangetroffen. De daders lieten een aantal tassen met daarin onder andere gereedschap achter. Dit wordt onderzocht door forensisch rechercheurs.

Vernielers aangehouden

Medemblik, zaterdag 27 augustus 2011.

Rond 3.30 uur zijn in hun woning twee mannen van 17 en 18 jaar uit Medemblik aangehouden op verdenking van het vernielen van een bushokje. Een getuige zag dat de mannen het bushokje op de Almereweg vernielden en belde de politie. Kort daarop werden de mannen in de woning van een van hen aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Berover aangehouden

Hoorn, zaterdag 27 augustus 2011.

Op de Roode Steen hebben agenten rond 2.30 uur een 23-jarige man uit Wognum aangehouden op verdenking van het beroven van een 44- jarige man uit Medemblik. De aangever liep met twee vrienden op de Nieuwstraat richting de Gouw en belde met zijn Iphone. Op dat moment kwam van achter hem een groep aanrennen, een van hen griste de telefoon uit zijn handen. De drie gingen achter de daders aan en konden een van de verdachten aanhouden op de Gouw. Ze gingen naar de Roode Steen om hem over te dragen aan de politie. Op zondag om 00.15 uur hielden agenten een tweede verdachte aan, een 18-jarige man uit Avenhorn. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Oostwoud, vrijdag 26 augustus 2011.

Om 19.00 uur is een 38-jarige man uit Oostwoud aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. De vrouw is geslagen en bij haar keel gegrepen waardoor zij diverse verwondingen opliep. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zondag 28 augustus 2011.

Rond 2.00 uur is een 41-jarige man uit Den Helder in zijn woning aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vrouw. De man pakte de vrouw hardhandig vast, trok aan haar haren en greep haar bij de keel. Kort daarop verliet hij de woning, maar kwam later terug. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Heiloo, vrijdag 26 augustus 2011.

Rond 21.00 uur is een 26-jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van het mishandelen van de 32-jarige ex-man van zijn vriendin (uit Den Helder). De man uit Den Helder was op bezoek bij zijn ex-vrouw en zoon toen de vriend aan de deur kwam. Hierop sloeg de 26-jarige de man meerdere keren in zijn gezicht en op zijn lichaam. Het slachtoffer is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, vrijdag 26 augustus 2011.

Rondom 23.00 uur is in zijn woning een 37-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. De twee kregen ruzie en de man kneep de keel van de vrouw dicht. Hij is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zondag 28 augustus 2011.

In de vroeg morgen is een vrouw uit Alkmaar mishandeld door haar 22-jarige vriend. Haar zoon was op dat moment ook thuis. De vrouw had verschillende verwondingen aan haar gezicht en is in paniek het huis uit gevlucht. De politie is op zoek naar de verdachte.

Boete voor bezit pepperspray

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 27 augustus 2011.

Een 50-jarige vrouw uit Duitsland is om 12.45 uur aangehouden op het strand bij Sint Maartensvlotbrug op verdenking van het in bezit hebben en gebruiken van pepperspray. Een Duitse man liep met zijn gezin en hond over het strand toen zijn hond en die van de vrouw met elkaar gingen vechten. De vrouw spoot met de pepperspray naar de honden, daarbij kreeg de Duitse man het spul in zijn gezicht en op zijn arm. De reddingsbrigade ontfermde zich over de man. De vrouw vertelde dat ze de pepperspray bij zich droeg voor het ge die zij direct betaalde. De pepperspray is verboden in Nederland en in beslag genomen.

Vechten bij volkstuin

Alkmaar, vrijdag 26 augustus 2011.

Bij een volkstuinencomplex aan de Westdijk raakten een 41-jarige man en een 48-jarige man uit Alkmaar met elkaar in gevecht. Zij waren beiden onder invloed van alcohol en er onstond een woordenwisseling. Tijdens het gevecht raakte de oudste van de twee gewond aan zijn hoofd, hij verloor het bewustzijn en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 41-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

Den Burg, zondag 28 augustus 2011.

Rondom 1.30 uur heeft de zoon van een gezin dat aan de Warmoestraat woont een inbreker overlopen en herkend. De inbreker kwam binnen via een deur die niet op slot was. De zoon des huizes kwam thuis, hij herkende de dief die net wegliep en gaf dit door aan de politie. De verdachte, een 18-jarige man uit Den Burg, werd kort daarna aangehouden. Hij had een portemonnee en een tas ontvreemd uit de woning.

Drie keer op de bon

Hoorn, zondag 28 augustus 2011.

Een 18-jarige man uit Hoorn ging vannacht naar huis met drie bonnen en een proces-verbaal. Hij reed om 4.30 uur over de Koepoortsweg op een scooter toen agenten hem snel zagen keren. Ze konden de man op de Van Dedemstraat aanhouden. Hij bleek geen helm te dragen, had geen identiteitsbewijs bij zich en geen rijbewijs en de scooter bleek in Enkhuizen te zijn gestolen. In de scooter vonden agenten een potje met mogelijk drugs. De man kreeg drie bonnen voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het rijden zonder helm en rijden zonder rijbewijs. Tegen de man wordt daarnaast proces-verbaal opgemaakt wegens heling van de scooter en mogelijk drugsbezit. De bromfiets gaat na het forensisch onderzoek terug naar de rechtmatige eigenaar.

Openlijke geweldpleging

De Koog, zondag 28 augustus 2011.

Vier mannen uit Den Helder van 17,18, 20 en 21 jaar oud, zijn rond 4.45 uur op de Nikadel aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee mannen. De slachtoffers, een 19-jarige man uit Leeuwarden en een 20-jarige man uit Alkmaar liepen na een gezellige avond terug naar de taxis. Een groep voor hun onbekende mannen riep leuzen naar hen en kwamen vervolgens op de mannen af. Ze werden geslagen en schopten de slachtoffers ook toen ze nog op de grond lagen. De Alkmaarder werd zo hard geslagen dat hij het bewustzijn verloor, hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging

Den Helder, zaterdag 27 augustus 2011.

Een 41-jarige man uit Den Helder is rond 19.45 uur in zijn woning aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 39-jarige vrouw uit Den Helder. De vrouw liep in de avond over de Doolhof met haar hond toen de man haar uitschold en bedreigde. Toen ze op de terugweg weer langs deze straat liep, schold de man haar weer uit. De vrouw liep door, maar kreeg zomaar heet water over haar rug heen gegooid. Ze belde de politie die de man kon aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendieven aangehouden

Alkmaar, zaterdag 27 augustus 2011.

Op het Canadaplein zijn rond 3.15 uur twee jongens van 17 jaar uit Zuid-scharwoude aangehouden op verdenking van het stelen en vernielen van twee fietsen. Agenten zagen op de Paardenmarkt twee jongens lopen met fietsen boven hun hoofd. Ze gooiden met de fietsen en renden hard weg toen ze een agent achter zich zagen rijden. Op het Canadaplein konden zijn collegas politiebikers de mannen aanhouden. Zij moesten mee naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

Heiloo, vrijdag 26 augustus 2011.

Op de Kennemerstraatweg is tussen 9.25 en 12.35 een snelheidscontrole gehouden. Van de 2210 passanten reden 90 personen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Drank in het verkeer

Alkmaar, zondag 28 augustus 2011.

Op het Europaplein is rond 3.20 uur een opstootje ontstaan doordat drie jongeren de sleutel van een dronken automobilist afpakten. Een 23-jarige man uit Alkmaar fietste met twee vrienden over het Europaplein toen ze zagen dat een auto aan het slippen was. Hij slipte in de bocht weer en de bestuurder stapte uit. De vrienden zagen dat de onbekende man niet op zijn benen kon staan. Een vrouw pakte zijn autosleutels af en ze belden de politie. De verdachte is een 26-jarige Alkmaarder. Hij had zoveel gedronken dat zij rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water

Ursem, zaterdag 27 augustus 2011.

Op de Schermerdijk is rond 15.20 uur een auto met daarin drie personen te water geraakt. Ze konden zelf uit het voertuig klimmen en op de kant komen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Heerhugowaard mocht zijn rijbewijs inleveren. De passagiers, een 18-jarige man uit Hoorn en een 12-jarige jongen uit Hoorn zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Vermoedelijk passeerde hij een auto over de smalle dijk en raakte hij daardoor de macht over het stuur kwijt. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.