Gemeente Voerendaal


\ 22/8/2011 - Preuf de la Meuse
Preuf de la Meuse
Geniet van Franse landgoed (s)fair in het Zuid-Limburgse Klimmen Op zondag 28 augustus organiseert Villa de Proosdij te Klimmen van 11.00 tot 18.00 uur Preuf de la Meuse. Een dag die geheel in het teken staat van de Bourgondische Franse sfeer op het gebied van eten & drinken, kunst, muziek, mode en meer.
Villa de Proosdij is een ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur. Vanuit de tuin van de villa kan men genieten van een indrukwekkend vergezicht over het Limburgse heuvellandschap. Door het jaar heen vinden hier verschillende grote en kleine evenementen plaats zoals het kunstevenement 'Uit, de Kunst!' en 'Winterfair Villa de Proosdij'. Op zondag 28 augustus is de Proosdij gastheer van het evenement Preuf de la Meuse.

Preuf de la Meuse
In september 2009 bezochten vertegenwoordigers uit de gemeente Voerendaal, VVV Zuid-Limburg en een aantal Zuid-Limburgse vertegenwoordigers van streekproducten, het Franse dorp Dieu Sur Meuse (gelegen in Pays de la Meuse). Hier nam men deel aan het locale vergelijkbare evenement waarbij o.a. Zuid-Limburgse streekproducten werden gepresenteerd. Op 28 augustus 2011 zal in Klimmen, bij Villa de Proosdij, een vervolg treffen plaatsvinden onder de naam Preuf de la Meuse. Tijdens Preuf de la Meuse kan men het goede leven langs de Franse Maas zelf proeven. Bezoekers kunnen onder andere rekenen op proeverijtjes van Limburgse en Franse streekproducten, (Franse) oldtimers bewonderen, wijn proeven, replicas van antieke Franse jurken bewonderen maar ook de nieuwste mode bekijken en van prachtige Franse muziek en kunst genieten. Ook fotos van de fotogroep Waerachtig Mestreech die het leven langs de Maas tonen worden geëxposeerd. Programma
De modeshow van Franse replicas vindt om 12.00, 14.00 en 16.00 uur plaats. De oldtimers zullen tevens deelnemen aan een tour-rit. Geïnteresseerde Old Timer bezitters kunnen zich tot 15-08 a.s .aanmelden voor deelname aan de rit door het Zuid-Limburgse land. Aanmelding op : RRSW5455@gmail.com. Kosten voor deelname aan het Old-Timer gebeuren met maaltijd ter afsluiting 20,50 per persoon en zonder maaltijd 5,50 per persoon.
Meer informatie
Entree van Preuf de la Meuse bedraagt 4,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Alle bezoekers ontvangen bovendien een heerlijk glas wijn, kinderen ontvangen een niet alcoholische drank. Voor meer informatie over Preuf de la Meuse kunt u contact opnemen met VVV Zuid-Limburg via 0900-555 9798 (1,- p.g.). Of bezoek de website www.villadeproosdij.com en/of www.vvvzuidlimburg.nl.