NCRV

Johan Derksen maakt live NCRV-radioprogramma ZomerNachten

Ingezonden door NCRV op 18 juli, 2011 - 14:17



zaterdag 27 augustus 2011 - 00:02 uur
Zender:
Radio 1

Vrijdag 26 / zaterdag 27 augustus 2011

Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, maakt in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus een eigen radioprogramma in de NCRV-serie ZomerNachten op Radio 1. Hij zal in anderhalf uur zijn eigen verhaal vertellen. Hoe hij de live-uitzending invult, is helemaal aan hem.

Derksen (1949) is oud-voetballer van onder meer Cambuur, Veendam en Haarlem. Sinds 1977 werkt hij voor het weekblad Voetbal International, vanaf 1999 als hoofdredacteur. Hij is ook een bekend gezicht in voetbalprogramma's op televisie.

In ZomerNachten zal hij fragmenten en muziek kiezen die te maken hebben met zijn strenge, dominante vader, zijn lange haar, zijn passie voor Amerikaanse blues en soul, zijn vriendschap met de Molukkers, de dood van zijn eerste vrouw, Johan Cruijff en zijn platvloersheid op tv.

ZomerNachten onderscheidt zich van andere radioprogramma's doordat er geen presentator aanwezig is: de hoofdpersoon vertelt in anderhalf uur live zijn of haar eigen verhaal. In Zweden, waar dit format al 50 jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De NCRV maakt acht afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode 8 juli t/m 26 augustus.

Andere gastheren/gastvrouwen in deze reeks ZomerNachten: Duncan Stutterheim, eigenaar van evenementenorganisator ID&T Pia Douwes, musicalster
Jan Luiten van Zanden, economisch historicus
Jules Tielens, psychiater
Agnes Jongerius, voorzitter FNV
Petra de Jong, NVVE-directeur
Marcel Kurpershoek, ambassadeur in Polen

Programma:
ZomerNachten
Foto:
ZomerNachten - Johan Derksen
Website:
http://zomernachten.ncrv.nl