Jan Blaauw signeert Moord op een Diender bij Boekhandel Snoek


ROTTERDAM, 20110823 -- De bekende auteur Jan Blaauw, voormalig hoofdcommissaris van de Rotterdamse politie, signeert op zaterdag 27 augustus 2011 zijn zojuist verschenen boek "Moord op een diender " in Boekhandel Snoek aan de Meent 126 ,Rotterdam. Jan Blaauw is vanaf 15.00 uur aanwezig. De signeersessie duurt in principe tot 16.00 uur !

Het boek `Moord op een diender` is een eerbetoon aan de politiemensen die van 1875 tot op heden (2011) tijdens de uitoefening van hun vak door geweld om het leven zijn gekomen.

In het boek is er ook ruim aandacht voor de omgekomen Rotterdamse agenten !!

 

Aanvullende informatie

 



Het boek Moord op een diender,geschreven door oud-hoofdcommissaris van de Rotterdamse politie Jan Blaauw, vertelt de vaak schrijnende verhalen, van agenten die in het harnas sterven. Zoals de Limburgse marechaussee Van den Brand, die in 1890 door een inbreker werd doodgeschoten. Al stervende riep hij: ''Hebben jullie den kerel gearresteerd?''

Bijzondere gevallen staan in het boek. Over de Schiedamse hoofdagent Van der Klink, die in 1934 zijn baas commissaris Ellenberger doodde, uit woede over een degradatie. Of de Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts, die in 1997 een brigadier vermoordde. Hij zou een deel van zijn straf in Nederland nog moeten uitzitten. Maar de Duitse rechter oordeelde dat het niet nodig is. ''Helaas'', schrijft Blaauw.

Voor veel overleden politieagenten is een apart monument opgericht. Voor Willem Schepen staat dat bij het politiebureau aan de Boezembocht. In Rotterdam zijn straten vernoemd naar de vermoorde agenten Allegonda Gremmer en Aad de Jong (beiden in 1997).

Jan Blaauw vindt deze aandacht en huldeblijken zeer terecht. ''Ik pleit ook voor zwaardere sancties tegen geweldplegers die het gemunt hebben op de politie. Niet na tweederde van de straf vrijlaten. Gewoon het volle pond. Of een derde bij de straf optellen. Zij beschermen onze samenleving, dan mogen zij ook best extra worden beschermd''.

Moord op een diender (2011) / J.A. Blaauw

ISBN: 9789026129124 

16,95 euro 











Ingezonden persbericht