Ingezonden persbericht


Uitmarkt Junior. in Het Vondelpark

Het Vondelpark is op zaterdag 27 en zondag 28 augustus het toneel voor de jeugd. Peuters, kleuters, iets ouder of juist ouders van, iedereen is welkom op de Uitmarkt Junior.

De Uitmarkt Junior is ook dit jaar weer gevuld met een rijk programma vol spannende, educatieve en mooie voorstellingen en concerten. Zo geven de Amsterdamse musea bij Partou Kids@Work superleuke workshops. Leer bij FOAM fotograferen als Anton Corbijn of net als Rembrandt toveren met licht en donker. Laat daarna je eigen Qi stromen met een potje Kungfu & Tai Chi tennis bij het Tropenmuseum. In de Kinderboekensalon in EYE Film Instituut Nederland leest Youp van 't Hek voor uit De gelukkige olifant. De winnaar van de Kinderjury 2011 Geronimo Stilton komt langs en worden er Vondelparkverhalen verteld door Marcus Meesters.

Kinderboekenschrijvers Annemiek Neefjes, Jacques Vriens en Erik van Os met vele anderen lezen het hele weekend mooie en spannende verhalen voor. Natuurlijk ook volop film in EYE. Het hele weekend is er een bomvol programma met tekenfilms! Oldies als de Walt Disney serie Alice in Cartoonland (1924-1927) en De Notenkraker (1973) worden gedraaid, maar ook recentere films als de Oscarwinnende korte animatiefilm Father and Daughter (2000) van Michael Dudok de Wit. Memorabele Momenten brengt podiumkunsten naar de allerkleinsten. MEMO nodigt jong en oud uit om samen met aanstormend klassiek-, pop-, jazz- en ander multiculti-talent kennis te maken met MEMO's moderne en wereldse klanken.

Ze zijn het hele weekend te vinden op het Vondelpark Prieeltje. Het Vondelpark Openluchttheater biedt ruimte aan een scala van muziek- en theatervoorstellingen van o.a. poppenspeler Rik Rikken. Dirk Scheele komt langs en zin mee met de liedjes van Kinderen voor Kinderen. Ook vind je hier de twee grote jeugdmusicals van aankomend seizoen: Geronimo Stilton Muisical en De bende van de Korenwolf. Andrea Denk van Plan D verwelkomt het publiek op zaterdag bij de hoofdingang van het Vondelpark met de voorstelling Buurman op vakantie. En een selectie van KIJKUIT theatergezelschappen, waaronder theatergroep Max, danstheater Meekers en theatergroep Stella Den Haag verzamelt zich bij de Krakeling op Locatie, dé plek waar het hele weekend door toneelvoorstellingen worden gespeeld. Klassieke muziek voor `het publiek van de toekomst'! Dit jaar staat de Classic Express, `de eerste rijdende concertzaal in de Wereld', van het Prinses Christina Concours het hele weekend in het Vondelpark.

Ook maken kinderen tijdens de concerten van Kleutersinfonietta op speelse wijze kennis met vier musici van Amsterdam Sinfonietta, hun instrumenten en muziek. Op de Informatiemarkt staan de bekende Nederlandse en Amsterdamse jeugdgezelschappen, waaronder Theater Terra, NedPhO go!, Oorkaan en Cinekid. In de grote circustent geeft o.a. Circus Elleboog het hele weekend optredens en workshops. Net buiten het Vondelpark vaart de boot van jeugdtheatergezelschap de Toneelmakerij ook dit jaar weer uit. De boottocht staat geheel in het teken van boeven & helden. Op zaterdag en zondag kun je van tussen 12.00 tot 16.00 om het uur opstappen bij de steiger van de Blue Boat Company, Stadhouderskade 30. Perspresentatie: Woensdag 17 Augustus 11.30 uur bij FOAM POP-IN op de Gabriël Metsustraat 2-6 te Amsterdam.