Gemeente Oldambt


Expositie `Van binnen en van buiten' in de Toren van Winschoten

Expositie Marijke ten Wolde in Toren

In de Toren van Winschoten is gedurende de maanden juli en augustus de schilderijen-expositie `Van binnen en van buiten' van kunstenares Marijke ten Wolde uit Siddeburen te zien. Op vrijdag 1 juli a.s. zal wethouder Bard Boon de expositie officieel openen. De expositie is te bezichtigen vanaf zaterdag 2 juli tot en met zaterdag 27 augustus a.s. tijdens de openingstijden van de toren.

foto van schilderij 'Margrieten' Marijke ten Wolde is geboren in Ulvenhout en heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie Minerva in Groningen. Zij schildert voornamelijk met olie- of alkydverf op paneel en pastelkrijt op papier.

Marijke ten Wolde schildert o.a. landschappen, stadsgezichten, tuinen, portretten, stillevens, planten, dieren, de natuur; alledaagse dingen die haar opeens kunnen treffen door hun licht, kleur, vorm, maar ook door herinneringen en associaties (sfeer) die ze oproepen.

De afgelopen jaren heeft zij zich vooral beziggehouden met het schilderen van wat ze om zich heen zag, voornamelijk haar (groenten-)tuin, afgewisseld met een oude liefde: berglandschappen.

Openingstijden Toren en expositie:

juli en augustus, woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Oldambt, 27 juni 2011.