Gemeente Laren



-

Eerste fase Brinkplan gestart

Vorige week is begonnen met de realisatie van het Brinkplan. Als eerste is het gebied bij de basiliek tot aan de Kerklaan aan de beurt. De werkzaamheden in dit gebied duren ongeveer 10 weken. In deze periode is het werkgebied voor alle verkeer afgesloten.

Helaas is het niet mogelijk de werkzaamheden uit te voeren zonder dat omwonenden en weggebruikers daar hinder van hebben. Wij hopen op uw begrip daarvoor te mogen rekenen.

Verkeersmaatregelen
Alle winkels, bedrijven en woningen blijven te voet goed bereikbaar. Ook de basiliek blijft bereikbaar. Datzelfde geldt voor het parkeerterrein Hamdorff.

Het werkgebied is afgesloten voor alle verkeer. Vanuit alle richtingen zal het doorgaande verkeer worden gewezen op de beperkingen in het centrum.

Werkgebied
Het werkgebied begint bij de hoek van de Eemnesserweg, verder de voormalige parkeerplaats recht voor de basiliek en het gedeelte van de Brink vanaf de poffertjeskraam tot aan de Kerklaan.

In dit gebied wordt onder andere de bestrating vernieuwd. Ook worden nieuwe parkeervakken aangelegd. Verder verandert de loop van de rijweg langs de basiliek tot aan de Kerklaan ten opzichte van de oude situatie.

Biologische markt
De biologische markt (elke donderdag) is tijdelijk verplaatst naar het gebied rondom de vijver op de Brink. De bloemenkraam (Dick's Bouquetterie) staat tijdens de werkzaamheden bij de poffertjeskraam. Zodra het gebied voor de basiliek klaar is, gaan de marktkramen weer terug naar hun `oude' locatie.

Planning
Als alles volgens planning verloopt, is het eerste deel van het werk eind week 42 klaar. Aansluitend volgen de werkzaamheden aan de Brink zelf. In die fase wordt de Brink tussen de Eemnesserweg en de poffertjeskraam in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. De bus van Connexxion wordt dan omgeleid. Dit duurt tot ongeveer half november.

Als het weer het toelaat worden de werkzaamheden voor het Brinkplan begin januari 2012 hervat. De verwachting is dat het werk voor de zomer van 2012 afgerond kan worden.

Actuele informatie
Op de website van de gemeente Laren vindt u onder andere de meest actuele informatie over de werkzaamheden en een overzicht van de omleidingsroutes. Heeft u toch nog vragen dan kunt u mailen naar brinkplan@laren.nl. Tijdens kantooruren kunt u ook bellen naar de afdeling Aanleg en Beheer van de BEL Combinatie, tel. (035) 7513262.

|