Gemeente Rotterdam

persuitnodiging conferentie 26 augustus

25 augustus 2011 | Deelgemeente Noord | persbericht

Op vrijdag 26 augustus organiseert deelgemeente Noord een conferentie met als thema Hoe effectief is het beleid van de lokale overheid?

Het dagelijks bestuur presenteert bij deze gelegenheid haar bestuursprogramma. Vragen als `wat zijn effectieve interventies, welke partnerschappen zijn kansrijk, kunnen wijken met problematiek zich redden met een terugtredende overheid en wie of wat bepaalt wat effectief is', komen aan de orde.

Investeren in talent van de jeugd, zelfredzaamheid van ouderen, initiatieven van bewoners en groene buurten. Het zijn een paar van de ambities voor Noord uit het bestuursprogramma `Hart voor Noord', dat het bestuur op 26 augustus presenteert. Een mooi moment om met de partners stil te staan bij de effectiviteit van onze aanpak en interventies. De vraag over de effectiviteit van het beleid van de overheid wordt steeds belangrijker. Wat leveren de inspanningen op? Wat dragen de gesubsidieerde instellingen daaraan bij? Daarover gaan de deelgemeente en haar partners tijdens de conferentie met elkaar in gesprek. Daarnaast werpen prof. dr. Rene Diekstra en prof. dr. Kees Paridon (Erasmus Universiteit Rotterdam) een blik op dit thema.

Programma
13.00 uur Inloop
13.30 uur Welkom door dagvoorzitter Richard Scalzo 13.40 uur Opening door Harlow Brammerloo, voorzitter deelgemeente Noord 13.45 uur Presentatie door prof.dr. Kees van Paridon (Erasmus Universiteit Rotterdam) over de effectiviteit van interventies van de lokale overheid
14.15 uur Presentatie door prof. dr. René Diekstra over de praktijk van jeugdbeleid in Den Haag, wat werkt wel, wat werkt niet? 14.45 uur Pauze en intermezzo
15.15 uur Discussie `Waar kunnen wij aan effectiviteit winnen?', begeleid door Richard Scalzo
16.00 uur Afsluiting, uitreiking bestuursprogramma en borrel

Vrijdag 26 augustus 2011, van 13.00 - 17.00 uur in het Rotabs Style Center, Zaagmolenkade 46, Rotterdam