Gemeente Barneveld


Barneveld start met bouwrijp maken van Columbiz Park

De gemeente Barneveld start donderdag 25 augustus met het bouwrijp maken van de toekomstige kantorenlocatie Columbiz Park. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanleggen van de riolering, nutsvoorzieningen en een bouwweg. Het bouwrijp maken wordt uitgevoerd door Bruil Infra B.V. uit Ede. Aansluitend aan deze eerste (noordelijke) fase van het bouwrijp maken, wordt de naastgelegen Industrieweg opnieuw ingericht. Eind 2011 zijn alle werkzaamheden klaar. De tweede (zuidelijke) fase wordt op een later moment bouwrijp gemaakt.

De gemeente Barneveld heeft, in samenwerking met Heilijgers Projectontwikkeling, de afgelopen jaren de ontwikkeling van de kantorenlocatie Columbiz Park voorbereid. Op dit moment is bijna de helft van het aantal beschikbare kavels verkocht. Voordat de eerste kavels kunnen worden ontwikkeld, wordt het gebied bouwrijp gemaakt. De gemeente heeft de afgelopen periode het werk aanbesteed en gegund aan de firma Bruil Infra B.V. uit Ede.

Bouwrijp maken
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanleggen van een rioleringsstelsel, het aanleggen van nutsvoorzieningen (gas, water en elektra) en een bouwweg. De werkzaamheden beginnen op donderdag 25 augustus 2011 en moeten in de derde week van oktober zijn afgerond. Het werk start aan de zijde van de Baron van Nagellstraat. Tijdens de werkzaamheden wordt het fietspad langs de Baron van Nagellstraat verlegd.

Herinrichting Industrieweg
Na de eerste fase van het bouwrijp maken van Columbiz Park start de herinrichting van de Industrieweg. De werkzaamheden zijn te vergelijken met de herinrichting van de Harselaarseweg naar aanleiding van de revitalisering van Harselaar-West. De riolering en nutsleidingen in de Industrieweg worden vervangen en het wegproefiel wordt op sommige plekken verbreed en aangepast. De afsluiting van de Industrieweg heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het Transferium Barneveld-Noord.
* Autoverkeer vanuit het noorden (uit de richting van de A1) kan het Transferium Barneveld-Noord op de gebruikelijke wijze bereiken. Autoverkeer dat het Transferium Barneveld-Noord verlaat, wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via het terrein van Schaffelaarbos B.V. Van de Steeg. Het verkeer komt via dit bedrijfsterrein op de Harselaarseweg uit.

* Autoverkeer vanuit het zuiden (uit de richting van het dorp Barneveld) kan tijdens de werkzaamheden aan de Industrieweg géén gebruik maken van de Industrieweg om het Transferium Barneveld-Noord te bereiken. Daarom verzorgt de gemeente Barneveld voor automobilisten een tijdelijke parkeerplaats op de voormalige locatie van Hotel-Restaurant Heidepark aan de Baron van Nagellstraat, ten zuiden van de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn en op loopafstand van het station Barneveld-Noord.

De bovenstaande situaties worden door middel van borden aangegeven.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl