Gemeente Rotterdam

toezichthouders stadstoezicht verlenen eerste hulp

25 augustus 2011 | Stadstoezicht | persbericht

Toezichthouders van Stadstoezicht grepen snel in toen een man in de lift van de Maastunnel onwel werd.

Woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur zagen toezichthouders van de Maastunnel op camerabeelden een man in de lift in elkaar zakken. De medewerkers van Stadstoezicht waren snel ter plaatse en hebben eerste hulp verleend door de man in een stabiele zijligging te leggen. Hierdoor bleef de man ademen en kon hij snel worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Snelle reactie

Toezichthouders van Stadstoezicht zagen op camerabeelden in de controlekamer van de Maastunnel dat een man in een lift onwel werd en op de grond viel. Zij sloegen direct alarm, informeerden hun collega's en waarschuwden de hulpdiensten. Twee toezichthouders snelden naar de lift aan de noordkant van de Maastunnel. Toen de liftdeuren openden zagen ze de man bewusteloos onder zijn fiets liggen. Ze haalden de fiets van de man, spraken hem aan en probeerden de man weer bij bewustzijn te krijgen. De man reageerde niet. Vervolgens controleerden ze zijn ademhaling, pols en luchtwegen en legden hem in een stabiele zijligging, zodat hij kon blijven ademen.

Hulpdiensten snel ter plaatse

De snel gearriveerde politiemannen namen de zorg voor de man over van de toezichthouders. Een paar minuten later arriveerde ook de ambulance. Hoewel het ambulancepersoneel direct medische hulp verleende, kwam de man niet bij. Hij is in bewusteloze toestand naar het ziekhuis gebracht.

Het is op dit moment niet bekend hoe het met de man gaat.

Informatie passanten

Omdat de lift tijdelijk buiten gebruik was, werden passanten door toezichthouders van de Maastunnel op afstand gehouden en geïnformeerd. Ook werd de fiets van de onfortuinlijke man door hen veilig gesteld.