Politie Drenthe

Woensdag 24 augustus 2011

Provincie Drenthe, 24-08-2011

Man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmorgen een 28-jarige man uit Assen aangehouden. Oplettende getuigen hadden de man zien rennen aan de achterzijde van de Hoofdstraat. Zij hadden gezien dat de man spullen had laten vallen en zich probeerde te verstoppen. Zij hielden de man vervolgens staande en alarmeerden de politie. Vlakbij de man uit Assen werden vervolgens tangetjes gevonden waarmee men veiligheidslabels van kleding kan halen. Ook werd later langs de route welke de Assenaar had gerend, verschillende kledingstukken gevonden welke afkomstig waren uit kledingzaken in de Hoofdstraat. De man is aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Rijbewijzen snelheidsovertreders ingevorderd

COEVORDEN De politie heeft dinsdagmiddag een 31-jarige automobilist uit Vianen aangehouden. De man passeerde een snelheidscontrole op de N34 ter hoogte van Coevorden. Hij reed daar met een snelheid van 154 km/u, waar 100 km/u is toegestaan. De man is daarop aan de kant gezet en aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

BORGER Dinsdagmiddag heeft de politie een 16-jarige jongeman uit Ellertshaar aangehouden. De jongen reed op zijn bromfiets over een bromfietspad gelegen bij de N374 toen hij ter hoogte van Borger een lasercontrole passeerde. De jongen reed 73 km/u waar hij maximaal 40 km/u mag. De jongen is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor beledigen agent

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige man uit Emmen aangehouden. Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast aan de Middenhaag. Ter plaatste bleek er een grote groep jongeren rondom een auto te staan. Uit de auto kwam zeer luide muziek. De 22-jarige eigenaar deed op verzoek van de agenten de muziek uit en de afspraak werd gemaakt dat de muziek uit zou blijven. Toen agenten ruim een half uur later weer langs de Wilgenhaag reden bleek de muziek weer erg luid te staan. De 22-jarige man probeerde nog naar de auto te rennen om de muziek uit te doen, maar agenten hadden de man al gezien. Hierop kreeg de man een bekeuring wegens geluidsoverlast. De 22-jarige man uit Emmen was het er niet mee eens en schold één van de agenten uit voor: Dikke mongool!. Hierop is de man aangehouden wegens het beledigen van een agent. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij kon later die avond weer naar huis met een proces-verbaal op zak.

Politie rond onderzoek naar mishandelingen door groep af

HOOGEVEEN De politie heeft de afgelopen weken 4 verdachten aangehouden voor twee mishandelingen. Zondagmiddag 10 juli jl. is er een 14-jarige jongen uit Hoogeveen en een 14-jarige meisje uit Hollandscheveld mishandeld. De 14-jarige jongen fietste op zijn fiets en trof een groep jongeren bij de fietsbrug aan de Mr. Cramerweg. De jongen had daar afgesproken met zijn vrienden om vervolgens verder te fietsen. Hij stopte daar om met zijn vrienden te praten toen er vanuit de andere groep, die daar in de buurt stond, een 16-jongen uit Hoogeveen aan kwam lopen. Uit het niets schopte hij de 14-jarige jongen. Het slachtoffer is vervolgens weggefietst waarna hij achterna werd gezeten door een 18-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beide Hoogeveen. Beide jongens zaten op één scooter en al rijdend gaf de 16-jarige jongen, welke achterop zat, de 14-jarige jongen enkele klappen op zijn hoofd en rug. De jongen nam uiteindelijk een afslag, waardoor de scooter verdween. De 14-jarige jongen had zijn belagers nog nooit gezien of gesproken.

Later die middag werd een 14-jarig meisje uit Hollandscheveld op de Hoofdstraat mishandeld. Zij was daar met een andere jongen, toen zij ter hoogte van de Etos werd aangesproken door een groep leeftijdsgenoten. Dit blijkt later dezelfde groep te zijn, die ook betrokken was bij de mishandeling van de 14-jarige jongen uit Hoogeveen eerder die middag. Het 14-jarig meisje werd daarna door een 14-jarige meisje uit Hoogeveen meerdere malen geslagen, waardoor ze op de grond viel. Het meisje werd te hulp geschoten door voorbijgangers waarna de groep zich uit de voeten maakte. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan waarna er een onderzoek is ingesteld. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de twee 16-jarige jongens, de 18-jarige jongen en het 14-jarige meisje. Het dossier wordt afgerond en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.