Gemeente Venray

/ Gemeente Venray verhuurt Stichting Kinderwereld stukje grond

23 augustus 2011

Gemeente Venray verhuurt Stichting Kinderwereld stukje grond

De gemeente Venray gaat een stukje grond verhuren aan Stichting Kinderwereld Venray. Het college van Burgemeester en Wethouders besloot dit dinsdag 23 augustus 2011. Het stukje grond ligt aan de achterkant van het flatgebouw aan de Bachstraat in Brukske, waar Stichting Peuterspeelzalen al lange tijd een ruimte huurt voor kinderopvang. Tevens gebruikt de Peuterspeelzaal daar twee stukjes gemeentegrond om de kinderen buiten te laten spelen. Die stukjes grond liggen zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het flatgebouw.

Beide stukjes grond aan de achterkant van het flatgebouw vallen onder de categorie "groenvoorzieningen/structureel groen" volgens het bestemmingsplan. Het algemeen belang blijft bij het gebruik van de grond gehandhaafd, omdat kinderen van inburgeraars er buiten kunnen spelen wanneer de ouders inburgeringscursussen volgen.

Voor de kinderen van inburgeraars is plaats in Stichting Kinderwereld, die gehuisvest is in de flat aan de Bachstraat in de wijk Brukske, in de oorspronkelijke ruimte van Peuterspeelzaal Hummeltjeshoek. Aangezien de Stichting Peuterspeelzalen geen winstoogmerk heeft is dit gebruik van grond altijd gratis geweest. De gebruiksrechten zijn met dit besluit voor het eerst op papier gezet.