Dienstenbond CNV

Nieuws

22 augustus 2011

Eindelijk overleg over cao Etos

Afgelopen week heeft CNV Dienstenbond met Etos gesproken over een nieuwe cao. Zoals je weet krijg je de loonsverhogingen zoals die zijn afgesproken in de cao voor de drogisterijbranche. Op 28 maart was dat
1,25% en op 10 oktober volgt nog eens 1%. Met Etos hebben we het nu vooral gehad over werkdruk en de jeugdlonen.

Van verschillende kanten heeft CNV Dienstenbond te horen gekregen dat met de invoering van het nieuwe besturingsmodel minder uren per winkel ingezet kunnen worden. Dit terwijl de omzetdoelstellingen wel omhoog gingen. Dat betekent dus hetzelfde werk doen, of misschien zelfs wel meer werk, met minder mensen. Met een verhoogde werkdruk als gevolg. In de hele drogisterijbranche is dit al jaren een structureel probleem.

Werkdruk aanpakken
Het is daarom niet voor niets dat CNV Dienstenbond al jaren terug heeft gepleit eens goed onderzoek te doen naar werkdruk in de drogisterijen. En in dat onderzoek is inderdaad aangetoond dat er werkdrukproblemen zijn. CNV Dienstenbond heeft vervolgens met alle drogisterijwerkgevers (dus ook met Etos) afgesproken dat er rondom het thema werkdruk een arbocatalogus moet komen. In zo'n arbocatalogus worden concrete oplossingen geboden voor knelpunten die jij in de praktijk op dit gebied tegenkomt. De ontwikkeling van deze arbocatalogus is nog niet afgerond, maar bevindt zich wel in de eindfase. CNV Dienstenbond heeft alvast aan Etos gevraagd hoe zij die arbocatalogus willen inzetten en gebruiken om de werkdruk binnen Etos te verminderen. Daarnaast hebben we gevraagd hoe Etos omgaat met winkelmanagers die meer dan 1 winkel aansturen. Omdat het aansturen van 2 winkels en 2 teams een grotere druk en verantwoordelijkheid met zich meebrengt gaan wij ervan uit dat deze winkelmanagers beter beloond worden. Als dat niet het geval is zullen we daar zeker een punt van maken.

Jeugdloon
In de cao voor de drogisterijbranche is eveneens al jaren terug afgesproken dat jongeren beter beloond gaan worden. Wij vinden dat je betaald moet worden op basis van de ervaring die je hebt en niet op basis van je leeftijd. Daarom kent de cao voor de drogisterijbranche voor jongeren tussen de 19 en 22 jaar hogere uurlonen als je 1 of 2 jaar meer ervaring hebt dan een minder ervaren collega op dezelfde leeftijd. CNV Dienstenbond heeft zich erover verbaasd dat deze betere beloning voor jongeren niet geldt bij Etos en niet in de Etos-cao staat. Daar willen we een eind aan maken door het systeem uit de drogisterij-cao over te nemen. Het kan niet zo zijn dat Etos als enige drogisterij op dit punt afwijkt. Ook in het DC willen we dit aanpakken.

Duidelijke scheiding
Eerder dit jaar hebben wij je gevraagd punten aan te dragen voor het cao-overleg. Dat hebben jullie gedaan. Veel punten die zijn aangedragen (bijvoorbeeld over het opnemen van vakantie, overwerk en roosters) worden geregeld in de cao voor de drogisterijbranche en niet in de Etos-cao. Dat is soms een lastige scheiding. Daarnaast gelden in de Etos-cao sommige regelingen voor alle Etos-medewerkers en andere regelingen weer voor alleen het winkelmanagement. Erg verwarrend allemaal. Daarom heeft CNV Dienstenbond bij Etos voorgesteld een betere en duidelijker scheiding aan te brengen, zodat ook voor jou helder wordt welke regeling nu precies op jou van toepassing is.

Samen sterk!
CNV Dienstenbond is een vakbond die voor de medewerkers van Etos opkomt voor meer werkplezier en betere arbeidsvoorwaarden. Wij houden ons bezig met alle zaken waar jij in het dagelijkse werk binnen Etos tegen aan loopt en die te maken hebben met je werk en inkomen. Dan gaat het dus over pauzes, flexibele werktijden, werkdruk, waardering, communicatie etc. Knelpunten die er zijn willen wij voor je oplossen door ze te bespreken met Etos en aan te geven wat er verbeterd kan worden. Daarnaast onderhandelen wij namens jou over je arbeidsvoorwaarden, die in de cao voor de drogisterijbranche en de cao voor Etos zijn geregeld. Alleen sterke vakbonden kunnen een goede cao afsluiten en Etos ertoe dwingen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl en meld je direct aan als nieuw lid.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief dan kun je bij mij (Wessel Breunesse) terecht. Ik ben namens jullie en voor CNV Dienstenbond de onderhandelaar bij Etos en bereikbaar per telefoon op 035-6460580 of per email via w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl. Je kunt mij ook volgen via Twitter: @WesselBreunesse of www.twitter.com/WesselBreunesse.