Gemeente Eemsmond


Zeventig eerstejaarsstudenten snoeien sportvelden in Eemsmond

Dinsdag 23 augustus om 9.15 uur geeft wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond het startsein en daarop gaan zo'n zeventig studenten aan de slag met het snoeien van struiken en beplanting rondom vier sportvelden in Eemsmond. Het eerste veld dat de studenten onder handen nemen, is Sportpark De Heracliden in Uithuizermeeden.

De inzet van de studenten van het Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS) is een traditioneel onderdeel van de jaarlijkse introductie voor eerstejaarsstudenten van studentenvereniging Mesacosa. Het is inmiddels al voor het zeventiende jaar dat studenten de medewerkers van het Gemeentebedrijf Eemsmond twee dagen helpen met hun werk.

De studenten werken onder begeleiding van de ervaren medewerkers van de gemeente. Ze snoeien struiken en beplanting rondom de sportvelden in Uithuizermeeden, Roodeschool, Usquert en Warffum. De gemeente zorgt voor de nodige gereedschappen en materialen.

Ontspanning en inspanning
Het doel van de introductie van studentenvereniging Mesacosa is een combinatie van ontspanning en inspanning. Studenten leren elkaar in korte tijd goed kennen en verrichten tegelijk maatschappelijk nuttig werk. Traditiegetrouw verblijven de studenten tijdens het kamp op de boerderij van Leo Luten in Oosternieland. De studenten sluiten hun verblijf af met een barbecue, samen met de medewerkers van het Gemeentebedrijf.